12 εβδομαδιαίες πτήσεις Αθήνα – Καλαμάτα από 1ης Ιουνίου 2017

12 εβδομαδιαίες πτήσεις Αθήνα – Καλαμάτα από 1ης Ιουνίου 2017

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθημερινές πτήσεις που θα συνδέουν την Αθήνα με την Καλαμάτα σε μόλις 45 λεπτά προγραμματίζονται για το ερχόμενο καλοκαίρι. Συνολικά θα εκτελούνται 12 εβδομαδιαίες πτήσεις που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της προσβασιμότητας της Καλαμάτας από την Αθήνα. Η Olympic Air, θυγατρική της Aegean, θα εκτελεί επτά πρωινά δρομολόγια και πέντε απογευματινά από την 1η Ιουνίου 2017 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι νέες πτήσεις θα συνδέουν απευθείας το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», παρέχοντας τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στους επιβάτες από και προς κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, αλλά και προς υπερατλαντικούς προορισμούς. Παράλληλα, εντός του Οκτωβρίου, ξεκίνησαν και οι πτήσεις της Olympic Air μεταξύ Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης, που κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου θα ανέρχονται σε τρεις εβδομαδιαίως, ενώ το καλοκαίρι θα αυξηθούν σε έξι εβδομαδιαίως. Από την άνοιξη του 2016 προστέθηκαν ήδη επτά νέοι ευρωπαϊκοί προορισμοί στις απευθείας συνδέσεις του αεροδρομίου της Καλαμάτας, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των επισκεπτών της περιοχής. Οι νέες πτήσεις και η σταθερή στόχευση στην προσέλκυση επιπλέον δρομολογίων έχουν καταστήσει το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ευρώπης. Το 2014 το «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων αεροδρομίων στην Ευρώπη, μεταξύ 300 αεροδρομίων σε 43 ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο ρόλος της ανάπτυξης του μεσσηνιακού αεροδρομίου ήταν καταλυτικός για την περιοχή με σημαντική επίδραση σε όλους τους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και της κοινωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010, έτος έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου, μέχρι και το τέλος του 2016 η αύξηση των διεθνών αφίξεων στην Καλαμάτα υπολογίζεται ότι θα εκτοξευθεί σε 233%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή