Σεμινάριο για την ανάπτυξη δεξιοτήτων

Σεμινάριο για την ανάπτυξη δεξιοτήτων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εκτός από τα πτυχία, απαραίτητη είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων για κάθε νέο που διεκδικεί μια θέση στην αγορά εργασίας», αναφέρει στην «Κ» η 19χρονη Ελενα Ξάνθη, μέλος της EESTEC LC Athens (Electrical Engineering Students European Association), που είναι οργανισμός φοιτητών ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών, οι οποίοι φοιτούν σε πανεπιστήμια και πολυτεχνεία σε όλη την Ευρώπη.

Η EESTEC LC Athens διοργανώνει στις αρχές Νοεμβρίου το Soft Skills Academy, ένα τετραήμερο σεμινάριο ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων (soft skills). Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να καλυφθεί το κενό που υπάρχει από τα ελληνικά πανεπιστήμια στην καλλιέργεια των soft skills, καθώς όλο και περισσότερο αυτά απαιτούνται στην επαγγελματική ζωή, από την πλειονότητα των εταιρειών, αλλά και σε καθημερινές καταστάσεις. «Με τον όρο soft skills εννοούμε τις δεξιότητες που σχετίζονται με την προσωπικότητα του ατόμου, την αλληλεπίδραση με τον κοινωνικό του περίγυρο και την απόδοσή του στον εργασιακό χώρο, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις επικοινωνιακές δεξιότητες, τις ηγετικές ικανότητες και τη λήψη αποφάσεων. Καθώς το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον καθιστά απαραίτητες τις συγκεκριμένες δεξιότητες για τους εργαζομένους, θέλουμε να δώσουμε δωρεάν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κατανοήσουν και να εξασκήσουν πολλές από αυτές τις δεξιότητες μέσα από βιωματικές μεθόδους, λαμβάνοντας απαραίτητα εφόδια για την αγορά εργασίας», λένε τα μέλη της EESTEC LC Athens που είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Το σεμινάριο έχει 40 θέσεις που ήδη έκλεισαν, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, με ώρες διεξαγωγής από τις 10 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. στο INNOVATHENS (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Γκάζι) και θα περιλαμβάνει κάθε ημέρα δύο training sessions. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές μεθόδους να κατανοήσουν και να εξασκήσουν πολλές από τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Τα διαδραστικά σεμινάρια θα διεξαχθούν από ειδικά καταρτισμένους trainers στην εκμάθηση των soft skills. Συνολικά θα υπάρχουν οκτώ sessions πάνω σε ποικίλα soft skills, ενδεικτικά leadership, conflict management, creative thinking κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή