Συναντήσεις Γ. Παπανδρέου με Θεοχαρόπουλο, Γεννηματά

Συναντήσεις Γ. Παπανδρέου με Θεοχαρόπουλο, Γεννηματά

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκ νέου έναρξη των διεργασιών για την προσπάθεια διεύρυνσης της Κεντροαριστεράς και συγκεκριμένα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προδίδουν οι επαφές που δρομολογούνται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Σήμερα, ο κ. Γ. Παπανδρέου του Κινήματος θα συναντηθεί στη Βουλή με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Θ. Θεοχαρόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν για τη δυνατότητα συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα τον κ. Παπανδρέου θα συναντήσει και η κ. Γεννηματά, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και συνιστά και τη βασική συνιστώσα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Με αφορμή τη συνάντηση Παπανδρέου – Θεοχαρόπουλου, στελέχη της ΔΗΜΑΡ τόνιζαν ότι ο σημερινός συνασπισμός κομμάτων της Δημ. Συμπαράταξης ευνοεί κόμματα και κινήσεις να έρθουν στον διάλογο και να διατηρήσουν παράλληλα την αυτονομία τους, δίχως, ωστόσο, να επιδοθούν σε ατέρμονες συζητήσεις. Πρόκειται για κάτι που απασχολεί όλους όσοι έχουν εμπλακεί στις διεργασίες των τελευταίων μηνών και, σίγουρα, η μεγαλύτερη δυσκολία δεν αφορά τη συνεννόηση του κ. Παπανδρέου με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά μάλλον την προσέγγισή του με την κ. Γεννηματά.

Οι συναντήσεις του κ. Παπανδρέου δεν είναι παρά μέρος της γενικότερης κινητικότητας στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Οπως φάνηκε από τις επαφές που είχαν στελέχη των Κινήσεων τις προηγούμενες ημέρες (με την κ. Αννα Διαμαντοπούλου κ.ά.), τις δημόσιες καταγγελίες του κ. Ι. Δατσέρη για την αποτυχία συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, αλλά και τις επανειλημμένες εκκλήσεις στελεχών όπως οι κ. Ι. Μανιάτης και Α. Λοβέρδος, η υπόθεση της Κεντροαριστεράς εισέρχεται ξανά σε περίοδο αναθέρμανσης. Αρκετοί θεωρούν ότι η κρίση την οποία διέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τη δυσκολία με την οποία οι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τη Ν.Δ., λειτουργεί ως «χρυσή ευκαιρία» για τη Δημ. Συμπαράταξη και λοιπές, πιθανώς συνεργαζόμενες, δυνάμεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή