Γερμανικό περιοδικό: Και άλλα δισεκατομμύρια για μία καμένη χώρα

Γερμανικό περιοδικό: Και άλλα δισεκατομμύρια για μία καμένη χώρα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Και άλλα δισεκατομμύρια για μια καμένη χώρα» είναι ο πηχυαίος τίτλος του οικονομικού περιοδικού manager magazin, το οποίο αποκαλεί την Ελλάδα «καμένη χώρα».

Το άρθρο αναφέρει πως ήδη έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα σχεδόν 500.000 άνθρωποι, ενώ αναφέρεται και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την δήλωση του «θα τα καταφέρουμε».

«Με αυτά τα λόγια υποσχέθηκε ο πρόσφατα επανεκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα του από την κρίση μέχρι το 2021. Πώς όμως ο Τσίπρας θα το καταφέρει αυτό παραμένει μυστήριο» είναι το σχόλιο του περιοδικού που ανήκει στον όμιλο Spiegel.

Σε άλλο σημείο αναφέρει πως: «η κατάσταση για τον δημόσιο προϋπολογισμό και τους ανθρώπους στην Ελλάδα παραμένει δραματική. Μετά από επτά χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης η κρίση είναι περισσότερο ένα διαρκές παρά ένα μεταβατικό φαινόμενο».

Το άρθρο σχολιάζει ακόμα τα όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και ότι το 2017 αναμένεται οικονομική αύξηση κατά 2,7%, ότι το χρέος θα φθάσει στο 175% του ΑΕΠ και η ανεργία θα μειωθεί στο 22,5%.

Ωστόσο το άρθρο αναφέρει πως η ανεργία παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη, η ανεργία κάτω των 25 ετών καλπάζει και οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα παραμένουν στο σπίτι με τους γονείς τους και ζουν από τους μισθούς και τις συντάξεις τους που συνεχώς περικόπτονται.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή