Με υπογραφή Καλάθη ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπάμπεργκ

Με υπογραφή Καλάθη ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπάμπεργκ

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ήταν θέμα καρδιάς. Δεν τα παρατάμε ποτέ. Αυτό είναι το πνεύμα αυτής της ομάδας. Έχουμε περάσει αρκετά τόσο νωρίς στη σεζόν. Ωστόσο, επιστρέψαμε και δώσαμε μία μάχη. Έχουμε μία ομάδα που πιστεύει στον εαυτό της». Τα λόγια του Νίκ Καλάθη που…υπέγραψε με δικό του καλάθι, την νίκη του Παναθηναϊκού, κόντρα στην Μπάμπεργκ (83-84) στην Γερμανία και στο ντεμπούτο του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο των “πρασίνων”, απεικονίζουν την μαχητικότητα που έδειξε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στα 3 τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν βρέθηκαν να χάνουν με διαφορά 10 πόντων (83-73).

Ο Παναθηναϊκός φανέρωσε το “κρυμμένο” DNA της ομάδας που διεκδικεί την νίκη, μέχρι την τελευταία φάση, όπως έκανε στην έδρα της Μπάμπεργκ και πέτυχε σημαντική νίκη, ενώ υποδεχόμενος, αύριο στο ΟΑΚΑ, τον Ερυθρό Αστέρα, θα έχει το δικαίωμα να φτάσει και σε τρίτη νίκη για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Το νικηφόρο σερί 11-0 που πέτυχε ο Παναθηναϊκός, προήλθε από τρείς πόντους του Ρίβερς, τέσσερις του Γκιστ, αλλά κυρίως το καθοριστικό τρίποντο του Φελντέιν (83-82 στο 1’31’’) και στο νικηφόρο καλάθι του Καλάθη, ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ του ιδίου στα 3 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Ο διεθνής πλέι μέικερ ήταν εξαιρετικός, αφού εκτός της… υπογραφής του στην νίκη του «τριφυλλιού», είχε 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ, σε πείσμα όσων τον έχουν κατακρίνει για την αστοχία του.

Το απλό τρικ του Πασκουάλ στα 3,5’’ πριν από την λήξη (δύο κόντρα σκριν στην γερμανική ρακέτα), με επαναφορά της  μπάλας, ύστερα από τάιμ αουτ, “έβγαλε” το κοντινό, αλλά άστοχο τζάμ σουτ του Γκιστ, αλλά ο Καλάθης ήταν εκεί «λύτρωσε» την ομάδα του. Οι διαιτητές «χάρισαν» και μια επίθεση στην Μπάμπεργκ στα 54’’ και ενώ στο βίντεο φάνηκε ότι η μπάλα κατέληξε άουτ από τα χέρια του Μέλι.

Ο Παναθηναϊκός χρειάσθηκε και την τύχη για την αστοχία του Μίλερ στην τελευταία επίθεση της Μπάμπεργκ και την κακή άμυνα του Ρίβερς…

H απόλυτη ευστοχία του Τζέιμς Φελντέιν (13 πόντοι) και οι 10 πόντοι του Ρίβερς χαρακτήρισαν την επίθεση του Παναθηναϊκού στο α’ ημίχρονο (37-42), στο οποίο οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν, τρείς φορές, σταθερό προβάδισμα (9-16 στο 6’, 12-20 και 31-39 στο 17΄), αλλά η γερμανική ομάδα είχε αντανακλαστικά και διατήρησε επαφή στο σκορ, λόγω της επίθεσης της. Ο Ιταλός Μέλι και ο Αμερικάνος Μίλερ αποτέλεσαν σταθερή απειλή για το καλάθι του Παναθηναϊκού (σερί 10-0 για το 22-20 στο 12’). Ο Πασκουάλ χρησιμοποίησε, κατά κόρον, τους Αμερικάνους παίκτες του, ενώ στην πρώτη χρησιμοποίηση των Μπουρούση και Παππά δεν πήρε την προσδοκούμενη βοήθεια. Οι δυο ομάδες «μοιράστηκαν» το τρίτο δεκάλεπτο (63-62), καθώς η Μπάμπεργκ ήταν καλύτερη μέχρι το 25’ και προηγήθηκε με 10 πόντους (54-44), πετυχαίνοντας σερί 17-2, ενώ ο Παναθηναϊκός, με την επιστροφή του Μπουρούση στο παιχνίδι, ισοφάρισε σε 60-60 (29’) με δικό του σερί (6-16).

Πασκουάλ: «Δεν τα παρατήσαμε ποτέ»

Ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν ικανοποιημένος από την νοοτροπία των παικτών του που ανέτρεψαν την διαφορά των 10 πόντων και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι σε δύσκολη έδρα. Είχαμε καλή νοοτροπία. Πιστέψαμε και στα σαράντα λεπτά στον εαυτό μας. Στο τέλος είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή τη νίκη. Ξέρω ότι πρέπει να βελτιωθούμε πολύ ακόμα, αλλά κάναμε καλή αρχή”.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Κοζέρ 7 (1), Μέλι 17 (4), Ζήσης 13 (1), Τάις 4, Λό 6 (1), Στρέλνιεκς 16 (1), Βερεμένκο 2, Μίλερ 12 (2), Χέκμαν 3 (1), Ραντόσεβιτς 3.

ΠΑΟ: Σίνγκλεντον 9 (2), Νίκολς 1, Ρίβερς 18 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 5, Φελντέιν 16 (4), Γκίστ 10, Μπουρούσης 9 (1), Καλάθης 13 (2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή