«Η Κλίντον θα μας πάει σε Γ΄ Παγκόσμιο»

«Η Κλίντον θα μας πάει σε Γ΄ Παγκόσμιο»

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης την Τρίτη πως τα πλάνα της Χίλαρι Κλίντον για τον συριακό εμφύλιο «μπορεί να οδηγήσουν σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» λόγω της πιθανότητας σύγκρουσης με τη Ρωσία. Στη συνέντευξη, η οποία είχε ως επίκεντρο θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Τραμπ δήλωσε ότι η καθολική ήττα του Ισλαμικού Κράτους αποτελεί μεγαλύτερη προτεραιότητα από το να πειστεί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ να κάνει πίσω, υποβαθμίζοντας έναν πάγιο στόχο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ο οποίος έγκειται στην πλήρη αποχώρηση του Σύρου προέδρου.

Ο Τραμπ αναρωτήθηκε πώς θα μπορέσει η Κλίντον να διαπραγματευτεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο είχε δαιμονοποιήσει στο παρελθόν, κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα για τη χειροτέρευση των σχέσεων με τις Φιλιππίνες και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη ενότητας στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, τονίζοντας ότι θα κέρδιζε άνετα τις εκλογές εάν τον στήριζαν ανοιχτά οι ηγέτες του κόμματος.

Κατά τον Τραμπ, η μετατροπή του συριακού εμφυλίου σε παγκόσμιο πόλεμο θα επέλθει μέσω της επιθετικής στάσης που θα κρατήσει η Κλίντον απέναντι στην τοπική σύγκρουση, εφόσον εκλεγεί. Η υποψήφια πρόεδρος έχει προτείνει την εγκαθίδρυση «ζωνών ασφαλείας» για την προστασία των αμάχων, μία πρόταση που έχει εγείρει ανησυχίες σε πολλούς αναλυτές, οι οποίοι φοβούνται ότι η προστασία αυτών των ζωνών μπορεί να προκαλέσει σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στο ISIS και όχι στη Συρία. Θα καταλήξουμε σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο εάν ακούσουμε τη Χίλαρι Κλίντον», δήλωσε ο Τραμπ, προειδοποιώντας για την πυρηνική ισχύ της Ρωσίας.

Η καμπάνια της Κλίντον απάντησε στην κριτική του Τραμπ, σημειώνοντας ότι τόσο Δημοκρατικοί όσο και Ρεπουμπλικανοί ειδικοί σε θέματα εθνικής ασφάλειας έχουν χαρακτηρίσει τον Τραμπ ακατάλληλο για το προεδρικό αξίωμα. «Για μία ακόμη φορά παπαγαλίζει τα λεγόμενα του Πούτιν και παίζει με τους φόβους των Αμερικανών, ενώ παράλληλα αρνείται να παρουσιάσει ένα δικό του πλάνο για την καταπολέμηση του ISIS ή για την ανακούφιση του πόνου στη Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κλίντον, Τζέσε Λέχριτς.

Στο μεταξύ, ο Τραμπ τοποθετήθηκε και υπέρ του Ρεπουμπλικανού Νιουτ Γκρίνγκριτς, χαρακτηρίζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Fox News «καταπληκτική». Κατά τη διάρκεια της έντονης συνέντευξης που παραχώρησε στη Μέγκιν Κέλι, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είπε στην Κέλι ότι έχει «εμμονή με το σεξ», ενώ εκείνη του είπε ότι χρειάζεται να κλέψει λίγο χρόνο και να κάνει ένα πρόγραμμα διαχείρισης θυμού.

Tο υπόβαθρο της τηλεοπτικής σύγκρουσης του πολιτικού και της δημοσιογράφου είχε τεθεί από τον ίδιο τον Τραμπ. Σε παλαιότερη συνέντευξη εξέφρασε τον θυμό του όταν η Κέλι τον ρώτησε για λεγόμενά του σχετικά με τις γυναίκες. Η λογομαχία ξεκίνησε όταν η Κέλι ρώτησε τον Γκρίνγκριτς για τους ισχυρισμούς διαφόρων γυναικών που δηλώνουν ότι ο Τραμπ τις έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά. «Εχεις εμμονή με το σεξ και δεν σε ενδιαφέρει η πολιτική», απάντησε ο Γκρίνγκριτς, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι η δημοσιογράφος βάζει στον Τραμπ την ταμπέλα του «αρπακτικού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή