Απώλειες στις διεθνείς αγορές

Απώλειες στις διεθνείς αγορές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tρίτη ημέρα απωλειών ήταν η χθεσινή για τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς το κλίμα μεταξύ επενδυτών και χρηματιστών επηρεάστηκε από τα εταιρικά αποτελέσματα. Οπως επισημαίνουν ειδικοί αναλυτές, είναι έντονη η ανησυχία για την οικονομική υγεία των επιχειρήσεων στη Γηραιά Ηπειρο. Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Euope 600, ο οποίος σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση του σε διάστημα μίας και πλέον εβδομάδας, έκλεισε χθες με -0,38%. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στα απογοητευτικά αποτελέσματα σε πολλούς κλάδους από τη φαρμακοβιομηχανία Bayer έως την κατασκευαστική Vinci, αλλά και στα ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της ΕΚΤ να τονώσει την οικονομία.

Ειδικά, οι ενεργειακοί όμιλοι υπέστησαν πλήγμα στα έσοδά τους, εξαιτίας της δραστικής κάμψης στην τιμή του πετρελαίου, η οποία έχει ανακάμψει αλλά όχι επαρκώς για την κερδοφορία τους. Απώλειες σημείωσαν χθες και οι εξορυκτικοί όμιλοι, καθώς και οι εταιρείες ακινήτων. Στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε με -0,85%, στο Παρίσι o Cac 40 υποχώρησε 0,14% και στη Φρανκφούρτη ο Dax κατά 0,44%. Τέλος, στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου η τιμή του πετρελαίου επανήλθε σε επίπεδα άνω των 50 δολαρίων το βαρέλι, λόγω μείωσης των εγχώριων αποθεμάτων σε αργό στις ΗΠΑ. Το Brent διαμορφώθηκε στα 50,35 δολάρια το βαρέλι και το αργό Ν. Υόρκης στα 49,69 δολάρια το βαρέλι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή