Μηνύματα προς ΠΓΔΜ, Αγκυρα από Παυλόπουλο

Μηνύματα προς ΠΓΔΜ, Αγκυρα από Παυλόπουλο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς την Αγκυρα και τα Σκόπια, ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να εκληφθεί ως έκπτωση της Ελλάδας από την υπεράσπιση της ιστορίας της και αυτών που επιβάλλει το διεθνές δίκαιο, απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» και επέρριψε την ευθύνη για τη μη ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς στο γεγονός ότι «παραβιάζει το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο χρησιμοποιώντας ονόματα που αποπνέουν αλυτρωτισμό. Δεν είναι νοητό ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. να διεκδικεί εδάφη ενός άλλου κράτους-μέλους», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι όποιος αμφισβητεί τη Συνθήκη είναι «ύποπτος για τη δημοκρατική συμμετοχή του στη διεθνή κοινότητα». Υπογράμμισε, πάντως, ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή στήριξε τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία και ότι οι δύο χώρες οφείλουν να συνεργάζονται για το προσφυγικό. Οπως σημείωσε, «όσο σκεφτόμαστε με όρους διεθνείς και εθνικού συμφέροντος και όχι με όρους εσωτερικής κατανάλωσης και λαϊκισμού τόσο το καλύτερο για τους λαούς μας και την ειρήνη». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Κυπριακό. Εμφανίστηκε επικριτικός έναντι του σχεδίου Ανάν και τόνισε πως το κράτος που θα προκύψει θα πρέπει να είναι «το πολύ ομοσπονδιακό» και ότι δεν νοείται συνομοσπονδία στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή