Σύντομα (27/10/16)

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες λύσεις Internet Security για οικιακούς χρήστες από ESET

Η ESET διαθέτει την κορυφαία σειρά λύσεων ασφαλείας στους οικιακούς χρήστες – την ESET Smart Security Premium, που, βασισμένη στη βραβευμένη τεχνολογία NOD32, προσφέρει την ιδανική αναλογία ανίχνευσης, ταχύτητας και χρηστικότητας. Επιπλέον, η μοναδική αυτή λύση της ESET διαθέτει το ESET Password Manager για ευκολότερη και ασφαλέστερη ταυτοποίηση, καθώς και το ESET Secure Data για εύκολη και ισχυρή κρυπτογράφηση. Η ESET εμφανίζει σταθερά επιτυχίες σε ανεξάρτητες δοκιμές, έχοντας αναγνωριστεί 98 φορές με τις σημαντικές διακρίσεις VB100, πολύ περισσότερες φορές από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Με τη νέα σειρά προϊόντων, η ESET δίνει έμφαση στην ανάγκη προστασίας της ιδιωτικής ζωής σε όσους χρησιμοποιούν PC και laptop. Το ESET Webcam Protection, που διατίθεται με τα ESET Smart Security Premium και ESET Internet Security, ρυθμίζει την πρόσβαση στην κάμερα, εξασφαλίζοντας πλήρη προστασία. Ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει και να μπλοκάρει/επιτρέπει διεργασίες και εφαρμογές και να απενεργοποιεί την κάμερα του υπολογιστή, ώστε οι εφαρμογές να μην έχουν πρόσβαση.

Αύξηση κερδοφορίας και μείωση εσόδων για CPI

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν τα ετήσια αποτελέσματα της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής CPI για την οικονομική χρήση 2015 – 2016, που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2016. Σε επίπεδο δωδεκαμήνου τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 83.000 ευρώ έναντι κερδών 28.000 ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρήση 2014 – 2015, που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2015. Η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) διαμορφώθηκε στα 635.000 ευρώ, έναντι 903.000 ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση. Τα έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν μείωση 5% και διαμορφώθηκαν σε 13,83 εκατ. ευρώ, έναντι 14,57 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο γενικός διευθυντής της CPI Αριστείδης Παπαθάνος ανέφερε: «Παρόλο που οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει στην πραγματικότητα απλώς έχουμε προσαρμοστεί σε αυτές, σκοπός μας τη νέα χρονιά είναι να παραμείνουμε σε τροχιά κερδοφορίας με συνεχή έλεγχο της ρευστότητας και των δαπανών μας, ώστε να είμαστε σε θέση να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν και να αυξήσουμε τα μερίδια αγοράς στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε».

Tη διανομή έκτακτου μερίσματος ύψους 0,051 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αποτελεί μέρος από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη της διαχειριστικής χρήσης από 1.1.2014 έως 31.12.2014, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης Paperpack. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το καθαρό μέρισμα –αφού αφαιρεθεί ο φόρος μερισμάτων 10%, καθώς το μέρισμα αφορά κέρδη παρελθουσών χρήσεων–, που θα λάβει κάθε μέτοχος, ανέρχεται σε 0,0459 ευρώ ανά μετοχή.

Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει μέσω τραπέζης την 14/12/2016 και δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι που θα κατέχουν μετοχές την 09/12/2016, ενώ η ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίζεται η 8η Δεκεμβρίου 2016.

Νέος ρόλος για πρόεδρο, CEO της JTI Ελλάδος

Tη θέση του αντιπροέδρου Oικονομικών στα γραφεία της Japan Tobacco International (JTI) για την περιφέρεια της Κεντρικής Ευρώπης, με έδρα τη Γενεύη, καταλαμβάνει από 1ης Νοεμβρίου 2016 ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JTI Ελλάδος Ηλίας Ασημακόπουλος, ο οποίος και αποχωρεί από την Ελλάδα.

Ο κ. Ασημακόπουλος ξεκίνησε την πορεία του το 1999 ως οικονομικός διευθυντής της Gallaher, θέση την οποία διατήρησε και μετά τη συγχώνευση της εταιρείας με την JTI το 2007. Από τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε την ηγεσία της JTI Ελλάδος, με ευθύνη επίσης για τις αγορές της Κύπρου και της Μάλτας.

Εγκρίθηκε η εξαγορά της Π.&Ρ. Δάβαρη από τον όμιλο Βασιλάκη

«Πράσινο φως» στην απόκτηση της Αουτοντήλ Π.&Ρ. Δάβαρη και της Χιουντάι Ελλάς Π.&Ρ. Δάβαρη ΑΒΕΕ από τον όμιλο Θ. Βασιλάκη έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα, η έγκριση αφορά την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου των δύο παραπάνω εταιρειών από την εταιρείας Derasco Trading Ltd., συμφερόντων ομίλου Θ. Βασιλάκη.

Με την απόφασή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αναφέρεται πρωτίστως στη διανομή νέων επιβατηγών οχημάτων, στην

παροχή υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής οχημάτων, καθώς και στην πώληση ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για οχήματα, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή