Ανακοινώνεται σύντομα ο επικεφαλής της ΕΤΕ

Ανακοινώνεται σύντομα ο επικεφαλής της ΕΤΕ

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα για την Εθνική Τράπεζα, καθώς θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο για την επιλογή του νέου πρόεδρου. Το Δ.Σ. της ΕΤΕ θα ακούσει την εισήγηση της Επιτροπής Επιλογής και θα τοποθετηθεί. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα έχουμε σήμερα και επισήμως το όνομα του νέου προέδρου. Οπως μαθαίνουμε, το Δ.Σ. θα ανακοινώσει την επιλογή του στο ΤΧΣ και στον SSM και θα περιμένει το OK των Αρχών. Ετσι, οι επίσημες ανακοινώσεις μπορεί να μεταφερθούν για την προσεχή Δευτέρα. Αντίθετα με τον «λευκό καπνό» στην Εθνική, παραμένει η αγωνία για την Τράπεζα Πειραιώς. Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση συναινετικής λύσης για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου από θεσμικό παράγοντα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα: δηλαδή ένα νέο αδιέξοδο που θα μπορούσε να προκαλέσει την παρέμβαση των εποπτικών αρχών.

Τις μονάδες της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας σε Νάουσα και Κομοτηνή θα επισκεφθούν την ερχόμενη Δευτέρα οι εκπρόσωποι επενδυτικού fund με έδρα το Λουξεμβούργο, το οποίο ελέγχει Ελληνας επιχειρηματίας. Στόχος να επαναλειτουργήσουν τα δύο εργοστάσια από τα 17 που λειτουργούσαν στα χρόνια της ακμής του ομίλου, έτσι ώστε να εργαστούν 320 άνθρωποι. Τα δάνεια της εισηγμένης είναι όλα σε καθυστέρηση από το 2008. Από τον Μάρτιο του 2009, οι παραγωγικές της δραστηριότητες είχαν ουσιαστικά σταματήσει. Στις 26 Φεβρουαρίου 2010 ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο Χ.Α. – της εταιρείας που στο απόγειο της «φούσκας» της Σοφοκλέους το 1999 είχε φτάσει η κεφαλαιοποίησή της στα 3 δισ. ευρώ.

Παρέλαση στο «Χίλτον»

Μία ημέρα πριν από τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα λάβει χώρα μία άλλη «παρέλαση». Πρόκειται για την «παρέλαση» των υπουργών της κυβέρνησης και εν γένει των κυβερνητικών στελεχών που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα από το κεντρικό ξενοδοχείο όπου γίνονται οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς. Για σήμερα είναι προγραμματισμένες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών από το πρωί έως αργά το απόγευμα, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν έχει επιτευχθεί πρόοδος στα θέματα της αξιολόγησης. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχωρούν από την Αθήνα το πρωί της Παρασκευής και θα επιστρέψουν στα μέσα Νοεμβρίου.

Ελαφρά πτώση για Ελλάδα όσον αφορά την ασφάλεια

Η υποχώρηση της Ελλάδας στις διεθνείς κατατάξεις για το 2016 με τους ασφαλέστερους προορισμούς επηρεάζει και τον τουρισμό. Η χώρα μας στον παγκόσμιο δείκτη ειρήνης κατατάχθηκε στην 82η θέση –υποχωρώντας κατά τέσσερις θέσεις– μεταξύ 163 χωρών και στην Ευρώπη στην 34η θέση μεταξύ 36 χωρών. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ανέφερε ότι η πτώση της Ελλάδας στην 82η θέση της κατάταξης μεταξύ των ειρηνικών χωρών, κάτω από το Κόσοβο και την Αλβανία, είναι μη θετική εξέλιξη για τον τουρισμό.

Επιχειρηματικό θρίλερ για τη «Σουρωτή»

Μοιάζει με αξίωμα: οι «μεσάζοντες», όταν μυριστούν χρήμα, και μάλιστα χρήμα που καταβάλλεται μετρητοίς, εμφανίζονται πάντα. Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, να λείπουν ούτε από την υπόθεση εξαγοράς των μετοχών της «Σουρωτής», που βρίσκεται σε εξέλιξη, με διεκδικητές από τη μια πλευρά την Coca-Cola HBC AG και από την άλλη τον όμιλο επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο διεκδικητές προσφέρουν τίμημα 1 ευρώ/μετοχή. Η στήλη πληροφορείται ότι «μεσάζοντες» πλησιάζουν τις δύο πλευρές, υποστηρίζοντας ότι ελέγχουν σημαντική μερίδα μικρομετόχων και, επομένως, μπορούν να τους κατευθύνουν να πουλήσουν τις μετοχές τους προς τον έναν ή τον άλλον όμιλο. Με το αζημίωτο, βεβαίως, καθώς ζητούν για την «εξυπηρέτηση» αυτή την ανάλογη προμήθεια. Αν μη τι άλλο, η υπόθεση της εξαγοράς της «Σουρωτής» έχει όλα τα στοιχεία επιχειρηματικού θρίλερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή