ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Κυρ. Μητσοτάκη προς Πρ. Παυλόπουλο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μητσοτάκης Κυριάκος, Νέα Δημοκρατία, Παυλόπουλος Προκόπης, Δικαιοσύνη

Συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η συνάντηση θα γίνει μετά από αίτημα που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης προς τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Ν.Δ θα παρουσιάσει στον κ. Παυλόπουλο την έντονη ανησυχία του για τους κινδύνους για το δημοκρατικό και θεσμικό οικοδόμημα της χώρας που εγκυμονεί η μετωπική επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την απόφασή του να κηρύξει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

«Είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι με τις μεθοδεύσεις του οδηγούσε την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Είχα επισημάνει ότι η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική κρίση και μια κρίση Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεύθυνη στάση μας. Η δε αντίδραση της Κυβέρνησης στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συνιστά μέγιστο θεσμικό ατόπημα. Επιβεβαιώνει την πρόβλεψή μας ότι ο κ. Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας», τόνισε νωρίτερα σε δήλωσή του πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας παράλληλα τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ