Συλλήψεις μεταναστών για τις εξεγέρσεις στα hot spots

Συλλήψεις μεταναστών για τις εξεγέρσεις στα hot spots

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Σάμου, συνέλαβαν χθες το βράδυ τέσσερις Σύρους, ηλικίας από 18 έως 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα, της διέγερσης κατά νόμων και της αντίστασης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις Σύροι διέγειραν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης πλήθος 500 περίπου προσφύγων και μεταναστών που βρισκόταν στο hot spot με αποτέλεσμα την πρόκληση επεισοδίων, ενώ ο ένας από αυτούς προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη αντιστεκόμενος στους αστυνομικούς.

Επίσης χθες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, στη Χίο σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων γυναικών από τη Συρία, ηλικίας από 25 έως 31 ετών, οι οποίες κατηγορούνται –κατά περίπτωση– για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς. Οι τέσσερις γυναίκες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν ενεργά σε επεισόδια που διαδραματίσθηκαν χθες το μεσημέρι, στο hot spot στη Χίο, προκαλώντας φθορές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σε οικίσκους της υπηρεσίας ασύλου. Επίσης, κατά τη διάρκεια των ανωτέρω περιστατικών, προκλήθηκαν εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία του hot spot, ενώ μία από τις κατηγορούμενες, η 31χρονη κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Τέλος, χθες το βράδυ στη Σάμο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων προσφύγων (δύο άνδρες και δύο γυναίκες από τη Συρία), ηλικίας από 18 έως 32 ετών, επειδή κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ανήκαν σε άλλα πρόσωπα. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο ένας εξ αυτών, ένας 32χρονος άνδρας, προμήθευσε τους άλλους τρεις συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση με τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή