Ασταμάτητος και στη Βιτόρια ο Ολυμπιακός

Ασταμάτητος και στη Βιτόρια ο Ολυμπιακός

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έδρα που πέτυχε την τελευταία, εκτός έδρας νίκη του στην Ευρωλίγκα, πριν από 10 μήνες, την «Φερνάντο Μπουέσα» της Βιτόρια, ο Ολυμπιακός επικράτησε και πάλι, με αντίπαλο την Μπασκόνια και με σκόρ που ξεπέρασε το φράγμα των 90 πόντων (90-95).

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν από την επίθεση τους και τα 16 τρίποντα που σημείωσαν, ενώ η εμπειρία τους λειτούργησε καταλυτικά στα τελευταία οκτώ λεπτά. Το 80-79 με καλάθι του Ακόγνον, μετατράπηκε σε 80-88 τρία λεπτά αργότερα και ο Ολυμπιακός διατήρησε την διαφορά ασφαλείας, μέχρι το τέλος του αγώνα και την εξασφάλιση της τρίτης νίκης του. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου απώλεσαν την ψυχραιμία τους για ένα δίλεπτο, ωστόσο η άμυνα τους δεν επέτρεψε στην Μπασκόνια να μειώσει.

Στο τελευταίο τρίλεπτο οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 87-90 και στη συνέχεια οι δύο ομάδες αστοχούσαν συνέχεια μέχρ. Ο  Έρικ Γκριν (σκόραρε μόνο στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο)  ευστόχησε σε τρίποντο , κέρδισε και το φάουλ για το 87-94 (35'' πριν τη λήξη) και εξασφάλισε την Τρίτη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στην 4η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Μπορεί ο Πρίντεζης να μην σημείωσε πόντο στα 18 λεπτά συμμετοχής του, ο Γιάνγκ να μην βοήθησε και πάλι, αλλά και οι Αγραβάνης και Μιλουντίνοφ να συμπλήρωσαν την αδυναμία απειλής των Πειραιωτών, κάτω από το ισπανικό καλάθι (μοναδική εξαίρεση ο Μπίρτς), αλλά η παραγωγικότητα  των Μάντζαρη και Παπανικολάου, σε συνδυασμό με τις 15 ασίστ του αρχηγού τους, Βασίλη Σπανούλη (ατομικό ρεκορ στην Ευρωλίγκα, ξεπέρασε τον Παπαλουκά) και τους ισάριθμους πόντους του, οδήγησαν την ομάδα τους στο πρώτο «διπλό» της φετινής περιόδου. Ουσιαστικά, ο Σπανούλης από το άθροισμα πόντων και ασίστ (45), σκόραρε τους μισούς, σχεδόν, πόντους του Ολυμπιακού!

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Λάρκιν 14 (2), Ακόγνον 5 (1), Βόιγκτμαν 7 (1), Χάνγκα 15 (3), Μπιουμποις 5 (1), Μπλάζιτς 9 (1), Ντιόπ 9, Τιγί 6, Σενγκέλια 20 (3), Λουζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λοτζέκσι 9 (1), Γκρίν 13 (3), Μπίρτς 8, Γιάνγκ 4, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 15 (2), Αγραβάνης, Μιλουντίνοφ 4, Πρίντεζης, Παπανικολάου 15 (2), Μάντζαρης 17 (5).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή