Παραίτηση Παππά ζητούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Παραίτηση Παππά ζητούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη παραίτησης του υπουργού Νίκου Παππά ενέμειναν χθες η κ. Φώφη Γεννηματά και ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Επικρατείας κεντρικό υπεύθυνο μιας καθεστωτικής επιχείρησης κατάλυσης της ενημέρωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, που απέτυχε λόγω της αυτονόητης υπευθυνότητας που επέδειξε το ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Και με αυτό το σκεπτικό τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο το Ποτάμι όχι μόνον κάλεσαν την κυβέρνηση να αναγνωρίσει επιτέλους το λάθος της και να σεβαστεί πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά κυρίως να μην προβεί σε οποιαδήποτε νεότερη ενέργειά της η οποία θα στρέφεται και πάλι κατά του Συντάγματος.

«Με την απόφαση του ΣτΕ νίκησε το κράτος δικαίου απέναντι στον αυταρχισμό και στον καθεστωτισμό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ειπώθηκε το μεγάλο “όχι” στο μαύρο στην ενημέρωση», είπε η κ. Γεννηματά και ζήτησε την «άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας, με την απόδοση των αρμοδιοτήτων χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών στο ΕΣΡ». «Οσο μας αφορά, θα συμβάλουμε στην άμεση ανασυγκρότηση του ΕΣΡ, αλλά για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξεως επιβάλλεται τουλάχιστον να απομακρυνθεί άμεσα ο φυσικός αυτουργός και κύριος εκτελεστής αυτής της καθεστωτικής επιχείρησης, ο υπουργός κ. Παππάς», πρόσθεσε.

«Ζητάμε ο κ. Παππάς να δεχθεί την ευθύνη του και να φύγει από το υπουργείο μόνος του, πριν τον διώξει στον ανασχηματισμό ο κ. Τσίπρας, και από τον πρωθυπουργό να δεχθεί δημοσίως το λάθος του», υπερθεμάτιζε την ίδια ώρα (ΑΝΤ1) ο κ. Στ. Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι «δεν τους περνάει καν από το καβαλημένο τους μυαλό ότι μπορεί να μη φταίει το σύστημα, οι δικαστές ή ο αντίχριστος, αλλά οι επιλογές τους». Και προειδοποιώντας και εκείνος την κυβέρνηση να μην αποτολμήσει να δώσει προσωρινές άδειες και στους δικούς της καναλάρχες, όπως φημολογείται, επανέφερε στο προσκήνιο την πρόταση του Ποταμιού που προβλέπει την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού από το ΕΣΡ, τη συγκρότηση του οποίου χαρακτήρισε «επιτακτική».

«Μνημείο θράσους και υποκρισίας» χαρακτήρισε και το ΚΚΕ τις δηλώσεις της κ. Ολγας Γεροβασίλη που άσκησε σφοδρή κριτική στους δικαστές ΣτΕ. Σύμφωνα με τον Περισσό, η κ. Γεροβασίλη «προσπάθησε ουσιαστικά να νομιμοποιήσει το κυβερνητικό σχέδιο αναδιανομής της επιχειρηματικής πίτας στα ΜΜΕ, επικαλούμενη δήθεν τα χρήματα των “πλουσίων Ελλήνων”, που θα πήγαιναν για κοινωνικές παροχές, την ίδια στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση τσακίζει λαϊκά δικαιώματα και παροχές και στηρίζει με χίλιους τρόπους το κεφάλαιο και την κερδοφορία του».

Τέλος, ο κ. Βασίλης Λεβέντης, επιδιώκοντας εμφανώς να διαφοροποιηθεί από τα άλλα κόμματα, έκανε μια μάλλον παράδοξη δήλωση. Είπε ότι εκείνος δεν ζητεί την παραίτηση του κ. Παππά διότι συμφωνεί με την κεντρική ιδέα του νόμου, αλλά κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση της Δικαιοσύνης την οποία χαρακτήρισε «νίκη της λογικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή