Σε Λήμνο και Αη Στράτη ο Αρχιεπίσκοπος

Σε Λήμνο και Αη Στράτη ο Αρχιεπίσκοπος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Λήμνο και τον Αη Στράτη βρέθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, τιμώντας «τους θεματοφύλακες, αυτούς τους ήρωες της πατρίδας μας», όπως είπε.

Ειδικότερα, είναι η πρώτη επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου στη Λήμνο, στην οποία η τοπική Εκκλησία μετρά 18 αιώνες ιστορίας. «Δύο χρόνια επισκέπτομαι τακτικά τις ακριτικές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Αιγαίου με μοναδικό σκοπό να αποτίσω τιμή στους θεματοφύλακες της πατρίδας, αυτούς τους ήρωες που φυλούν τα σύνορα της Ελλάδας μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος από τον ναό της Αγίας Τριάδος, όπου τελέστηκε δοξολογία προς τιμήν του. Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε πως για να τιμήσει τους 150 ακρίτες του μικρού νησιού του Αη Στράτη επέλεξε να διανυκτερεύσει χθες στο νησί.

Αναφερόμενος στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τη χαρακτήρισε, ακόμη μία φορά, πρωτίστως πνευματική, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να σταματήσουμε να αναφερόμαστε στα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και να δούμε τι κάνουμε από εκεί και πέρα». «Ο στόχος μας», τόνισε, «δεν είναι να λέμε μόνο την αλήθεια, αλλά να την κάνουμε και πράξη με τα έργα μας».

Ο κ. Ιερώνυμος επανέλαβε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων στη χώρα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του λαού και δεσμεύτηκε ότι η «Αποστολή» θα συνεχίσει να στηρίζει τους ακρίτες μας, «διότι σκοπός είναι οι ελάχιστοι πόροι που υπάρχουν να μοιράζονται προς όφελος των ανθρώπων που υποφέρουν».

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της Λήμνου πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, και ευλόγως ο Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος και οι 25 ιερείς της μητροπόλεως.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή