Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ

Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν οι γενικοί δείκτες των χρηματιστηρίων στη Φρανκφούρτη και στο Παρίσι, αλλά η συνεδρίαση στο Λονδίνο κινήθηκε σε θετικό έδαφος έπειτα από την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για τη βρετανική οικονομία. Στον τραπεζικό κλάδο επικράτησε θετικό κλίμα ύστερα από την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από τη γερμανική Deutsche Bank και τη βρετανική Barclays. Η Deutsche Bank κατάφερε να παρουσιάσει κέρδη το γ΄ τρίμηνο, αιφνιδιάζοντας τις αγορές, με αποτέλεσμα η μετοχή της να αναρριχάται έως και 3%. Ομως, λίγο πριν από το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, τα κέρδη της μετοχής περιορίστηκαν περίπου στο 0,7%. Με θετικό πρόσημο κινήθηκε, επίσης, η μετοχή της Barclays και ενισχύθηκε κατά 2,7% εν μέσω της συνεδρίασης λόγω των υψηλότερων του αναμενομένου κερδών που εμφάνισε την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones εμφάνιζε οριακά κέρδη και ο δείκτης S&P 500 ταλαντευόταν μεταξύ αρνητικού και θετικού προστίμου μέσα στην ημέρα. Aπώλειες άνω του 2% κατέγραφε ο κλάδος των ακινήτων, ενώ οι παροχείς υπηρεσιών κοινής ωφελείας υποχωρούσαν κατά σχεδόν 1%. Οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν πως οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή