Ανοδος Φιλιππίδη μετά τον αποκλεισμό Ρώσου

Ανοδος Φιλιππίδη μετά τον αποκλεισμό Ρώσου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάμεσα στους έξι κορυφαίους επικοντιστές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου βρίσκεται ο Κώστας Φιλιππίδης ύστερα από τον αποκλεισμό του Ρώσου Ντμίτρι Σταροντούμπτσεφ. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μετά τον επανέλεγχο στα δείγματα του Πεκίνου ήλεγξε και αυτά του Λονδίνου. Αθλητές από την άρση βαρών αλλά και τον στίβο είχαν χρησιμοποιήσει ουσίες προκειμένου να αυξήσουν τις επιδόσεις τους και να κατακτήσουν μετάλλια.

Ο επανέλεγχος που έγινε σε δείγμα του Ρώσου έδειξε ότι ο επικοντιστής ήταν «θετικός» στην ουσία τουριναμπόλ και, έτσι, η ΔΟΕ ακύρωσε τη συμμετοχή του. Ο Σταροντούμπτσεφ είχε έρθει 4ος με άλμα στα 5,75. Στη νέα λίστα της ΔΟΕ με τους παραβάτες αθλητές περιλαμβάνονται, επίσης, οι χρυσές Ολυμπιονίκες της άρσης βαρών από το Καζαχστάν, Ζουλφίγια Τσινσάλο (53 κ.), Μάιγια Μανέζα (63 κ.), Σβετλάνα Ποντομπέντοβα (+75 κ.), οι Λευκορωσίδες, Μαρίνα Σκερμάνκοβα (3η στα 69 κ.), Ντζίνα Σαζάναβετς (4η στα 69 κ.), ο Λευκορώσος αρσιβαρίστας, Γιαουχέι Ζάρνασεκ (9ος στα 105 κ.) και ο Ρώσος σφυροβόλος Κιρίλ Ικονίκοφ (5ος).

Στο μεταξύ, η είδηση για την άνοδο στη γενική κατάταξη βρήκε τον Κώστα Φιλιππίδη στην προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Ο πρωταθλητής μας βρίσκεται σε αναζήτηση καινούργιων κονταριών, τα οποία θα ταιριάζουν στον σωματότυπό του. «Θα ξεκινήσω τη χρονιά με αυτά που χρησιμοποιούσα παλιά. Είναι όμως κοντάρια πέντε ετών και χρειάζομαι καινούργια. Αυτά που δοκίμασα πέρυσι δεν ήταν για εμένα», δήλωσε στην «Κ».

O Κώστας Φιλιππίδης θα δώσει τον πρώτο του αγώνα στις 14 Ιανουαρίου, στην Ορλεάνη. Λίγες ημέρες νωρίτερα θα βρεθεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς και ο Ρενό Λαβιλενί. Ο Γάλλος ρέκορντμαν στις 6 Ιανουαρίου θα πάρει μέρος στο μίτινγκ του Τενές (Γαλλία). Πρώτος του στόχος είναι το ευρωπαϊκό του κλειστού (3-5/3).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή