Η Deutsche Bank κατέγραψε κέρδη 278 εκατ. ευρώ

Η Deutsche Bank κατέγραψε κέρδη 278 εκατ. ευρώ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κερδοφορία επέστρεψε το τρίτο τρίμηνο ο γερμανικός κολοσσός της Deutsche Bank, καθώς κατέγραψε κέρδη 278 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 6 εκατ. ευρώ που είχε καταγράψει την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Τα έσοδά του, άλλωστε, έφθασαν στα 7,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας οριακή άνοδο σε σύγκριση με τα επίπεδα του περασμένου έτους.

Εν ολίγοις, η γερμανική τράπεζα έχει διαψεύσει τις αρνητικές προσδοκίες της αγοράς. Αρχίζει, άλλωστε, να περιορίζει την ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει στους ισολογισμούς της το ιλιγγιώδες πρόστιμο που θα αναγκαστεί να καταβάλει στις αμερικανικές αρχές. Σύμφωνα με τον Τζον Κράιαν, διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, καταγράφεται πρόοδος στην αναδιάρθρωση της Deutsche Bank, η οποία έχει, όμως, επισκιαστεί από τις διαπραγματεύσεις για το ύψος του προστίμου.

Σε ό,τι αφορά το ύψος του προστίμου, παραμένει ακόμη αντικείμενο διαπραγμάτευσης, μολονότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης την κάλεσε αρχικά να πληρώσει 14 δισ. δολάρια αποζημιώσεις για τη συνυπαιτιότητά της στην κρίση των επισφαλών στεγαστικών δανείων.

Η Deutsche Bank αύξησε τις προβλέψεις της για νομικές δαπάνες κατά 501 εκατ. ευρώ, στα 5,9 δισ. ευρώ, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της δηλώνουν ότι εργάζονται σκληρά σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το επίμαχο πρόστιμο.

Από την αρχή του έτους και καθώς βρίσκονταν σε ελεύθερη πτώση οι τιμές των τραπεζικών μετοχών, η τιμή της μετοχής της Deutsche Bank έχει υποχωρήσει 41%. Η πτώση της επιταχύνθηκε, άλλωστε, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η αξίωση των αμερικανικών αρχών για την καταβολή των ιλιγγιώδους προστίμου. Η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας εφαρμόζει ένα φιλόδοξο σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας μέσω της πώλησης περιουσιακών της στοιχείων. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει χαρακτηρίσει τον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό «τη μεγαλύτερη απειλή για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή