Η Κλίντον ζητά λεπτομέρειες για την νέα έρευνα του FBI

Η Κλίντον ζητά λεπτομέρειες για την νέα έρευνα του FBI

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους το FBI διεξάγει νέα έρευνα σε βάρος της ζητά η Χίλαρι Κλίντον.

«Οι Αμερικανοί δικαιούνται να έχουν πλήρη γνώση των στοιχείων αυτών άμεσα», δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ και ζήτησε να μάθει χωρίς καθυστερήσεις γιατί το FBI ανοίγει ξανά την έρευνα.

Το FBI, όπως ανακοίνωσε , εντόπισε νέα στοιχεία που εικάζεται ότι εντοπίσθηκαν όχι στο σπίτι της Κλίντον, αλλά σε ηλεκτρονικές συσκευές που περιήλθαν στην κατοχή των αρχών κατά τη διάρκεια ξεχωριστής έρευνας.

Τα νέα mail, εντοπίστηκαν 11 μέρες πριν την τελική αναμέτρηση των δύο υποψηφίων, στην κατοχή του εν διαστάση συζύγου της βοηθού της Κλίντον, Ούμα Αμπεντίν.

Συσκευές που ανήκαν στη βοηθό και τον σύζυγό της και πρώην μέλος του κογκρέσσου Αντονι Γουέινερ, κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας στην οποία εξετάζεται η αποστολή απο μέρους του μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου σε ένα 15χρονο κορίτσι από τη Βόρεια Καρολίνα. Αναφορικά με την Κλίντον, το FBI εξετάζει εάν στα συγκεκριμένα email που βρέθηκαν στις συσκευές, περιλαμβάνονται απόρρητες κρατικές πληροφορίες, που είχε στην κατοχή της η Κλίντον, όσο αυτή ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Η έρευνα της αλληλογραφίας της Κλίντον ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015, λίγο πριν από την έναρξη της εκστρατείας της. Καταλογιζόταν στην πρώην υπουργό Εξωτερικών ότι χρησιμοποίησε αποκλειστικά έναν ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρικού ταχυδρομείου αντί ενός επίσημου κυβερνητικού λογαριασμού κατά τη διάρκεια των 4 ετών που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν απόρρητες πληροφορίες.

Ο αντίπαλος της, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο που ξεσπά στη χώρα, μετά το σκάνδαλο Γουότεργκέιτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή