Επιδείνωση του καιρού: βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ μέχρι την Τρίτη το πρωί

Επιδείνωση του καιρού: βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ μέχρι την Τρίτη το πρωί

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντονες βροχές και καταιγίδες προβλέπει μέχρι την Τρίτη το πρωί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μέχρι το βράδυ σήμερα θα επηρεαστεί η Πελοπόννησος και οι νοτιότερες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Τη Δευτέρα από τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεαστούν η Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα οι νότιες Κυκλάδες και αργά το βράδυ οι νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (κυρίως Κάσος, Κάρπαθος).

Η ΕΜΥ εκτιμά ότι μέχρι το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή θα σταματήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αναλυτικότερα:

Τρίτη 01-11-2016

Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.

Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Τέταρτη 02-11-2016

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων στα νοτιοδυτικά, τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο νότιο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά, θα στραφούν σε νοτίους 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε βαθμιαία άνοδο.

Πέμπτη 03-11-2016

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές. Βαθμιαία ένταση των φαινομένων στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή