Σκληρή γλώσσα Πολύδωρα – ΝΔ με φόντο το ΕΣΡ

Σκληρή γλώσσα Πολύδωρα – ΝΔ με φόντο το ΕΣΡ

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμος «να παραιτηθεί αύριο το πρωί» από την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, αλλά αποφασισμένος να δώσει τη μάχη, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο Βύρων Πολύδωρας, ενώ  εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση για την ανάληψη της θέσης του προέδρου του ΕΣΡ αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή, αν και όπως περιέγραψε στην αρχή υπήρξε διστακτικός κατά τον αρχικό διάλογό του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Με πήρε στο τηλέφωνο και μου είπε: ‘’Τι θα έλεγες Βύρωνα για πρόεδρος του ΕΣΡ;’’ Του απάντησα: ‘’Ευχαριστώ, αλλά έχω πολλούς εχθρούς’’. Μου είπε: ‘’Έχεις και περισσότερους φίλους’’», ανέφερε ο κ. Πολύδωρας, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ακόμη όρθιος και μαχόμενος ενώ από την αντιπολίτευση επιθυμούν άλλον υποψήφιο κάποιον “συνταγματολόγο των media”».

Με αφορμή σχετική ερώτηση, ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι το ενδεχόμενο παραίτησής του από τη διεκδίκηση του αξιώματος του προέδρου του ΕΣΡ είναι ανοιχτό.

«Δεν είμαι γαντζωμένος σε καμία θέση. Δε θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό. Χωρίς υπεκφυγή, έχω την ετοιμότητα να παραιτηθώ αύριο το πρωί και σήμερα ακόμη», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαι έτοιμος ανά πάσα ώρα να παραιτηθώ ώστε να διευκολύνω αυτόν που με τίμησε. Είμαι και σαμουράι, ώστε να μην εγκαταλείψω τη μάχη, αλλά δεν πήγα για τα γαλόνια. Με ξέρουν, είμαι παλιός και παλιός με συνέπεια», πρόσθεσε.

Η υποψηφιότητα του κ. Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ δεν θα καταφέρει, όπως εκτιμάται μέχρι στιγμής, να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων.

Πυρά κατά της ΝΔ

Στη συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση ο κ. Πολύδωρας δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην υποψηφιότητά του.

«Ήθελαν να με εξοντώσουν ο Σαμαράς και η παρέα του. Εγώ έκανα αγόρευση για τον ΕΝΦΙΑ, είπα ότι ο ελληνικός λαός έμεινε από ιδιοκτήτης άστεγος και με διέγραψαν. Είναι αυτό πολιτική συμπεριφορά ή μήπως είναι διδασκαλία ραγιαδισμού; Σατράπης και αφέντης είναι εκείνος που με διέγραψε”», υποστήριξε ο κ. Πολύδωρας, υπενθυμίζοντας τη διαγραφή του από το κόμμα επί κυβέρνησης Σαμαρά και συμπληρώνοντας ότι «η ηγεσία Μητσοτάκη δεν τον θέλει επειδή δεν είναι κολλητός του Χριστοφοράκου».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πολύδωρας ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να επιθυμεί έναν υποψήφιο προβαλλόμενο περισσότερο από τα μέσα ενημέρωσης ή κάποιον πιο ευνοούμενο. Εκτίμησε, ωστόσο ότι η επίσημη στάση της Νέας Δημοκρατίας δεν εκφράζει το σύνολο των βουλευτών.

«Οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ είναι μαζί μου, ο πολύς κόσμος της ΝΔ είναι μαζί μου,έχω τον τρόπο μου να το διαπιστώνω», είπε και εξέφρασε την άποψη ότι από την αξιωματική αντιπολίτευση «κάνουν τακτικισμούς για  να ρίξουν την κυβέρνηση».

«Εγώ δεν κόπτομαι για την υποψηφιότητα, εγώ από την ορμή για να δράσω και να πράξω αποδέχθηκα αυτή την τιμητική πρόσκληση», επανέλαβε ο κ. Πολύδωρας.

Ο κ. Πολύδωρας απάντησε και στις κατηγορίες ότι είχε προτείνει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

«Δεν είπα προς θεού να συνεργαστούμε με τη ΧΑ, είπα ότι δε μπορώ να πετάξω στο πυρ το εξώτερον 500.000 πολίτες που ψήφισαν ΧΑ. Εγώ έχω υποδεχθεί ως νεαρός βουλευτής τον κόσμο που πήγαινε προς τη χουντική παράταξη τότε, τους είχα καλωσορίσει στις τάξεις της ΝΔ και οι εναπομείναντες βουλευτές ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Καραμανλή», εξήγησε.

Η απάντηση της ΝΔ

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στις δηλώσει του κ. Πολύδωρα κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Μετά την σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην Ε.Ρ.Τ. όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του…», σημείωσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τοποθέτηση από την ΕΡΤ

«Θα μπορούσαμε να απολογηθούμε για το αν κάπου έχει αδικηθεί οποιοδήποτε κόμμα, και να επανορθώσουμε. Δεν πρόκειται όμως να απολογηθούμε για τους καλεσμένους στις εκπομπές μας και τις ερωτήσεις που τους θέτουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα στη δημόσια τηλεόραση.

«Όποιος θέλει να του υποβάλουμε λίστες με καλεσμένους ή ερωτήσεις, ας το δηλώσει ευθέως… Είναι ή δεν είναι δημοσιογραφικό θέμα ο κ. Πολύδωρας, πολλώ δε μάλλον όταν στη συνέντευξη αυτή ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί; Σε ποιον αρνήθηκε ποτέ η ΕΡΤ δημόσιο βήμα για να εκθέσει τις απόψεις του;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή