Pomo d’Οro: ελληνικά, ιταλικά, μεσογειακά

Pomo d’Οro: ελληνικά, ιταλικά, μεσογειακά

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευχάριστη γευστική έκπληξη στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Η θέση: Στην καρδιά του κέντρου της πόλης της Κέρκυρας. Ευτυχώς όμως βρίσκεται σε μια μικρή πλατεία, δίπλα στα πολύβουα καντούνια. Εδώ δεν φτάνει αυτοκίνητο, θα πρέπει ούτως ή άλλως να παρκάρετε έξω από τα καντούνια και να περπατήσετε.

image

Η ατμόσφαιρα: Από το 2007 ο Αριστοτέλης Μέγκουλας μαγειρεύει στο Pomo d' Oro, το οποίο στεγάζεται σε ένα βενετσιάνικο κτίριο στο κέντρο της Παλιάς Πόλης. Η εσωτερική σάλα θυμίζει τραπεζαρία σπιτιού και από τα θολωτά παράθυρα φαίνεται η μικρή, ήσυχη πλατεία, όπου βγαίνουν τα τραπέζια την περίοδο του καλοκαιριού. Επισκέπτες από το εξωτερικό, ντόπιοι και Αθηναίοι στα τραπέζια.

Το φαγητό: Ζωμός μπουγιαμπέσας με ζουμί από ψητές ντομάτες (ποικιλίας καρδιάς βουβαλιού), μία πιρουνιά βλίτα, ένα ζουμερό κομμάτι ψητού ροφού και ραβιόλια φτιαγμένα με μελάνι σουπιάς, γεμιστά με γαρίδα και ροφό. Ολα στο ίδιο πιάτο! Απλά, μεσογειακά υλικά συνδυασμένα με φαντασία και μαεστρία. Εκπληξη ευχάριστη και η ελληνική σαλάτα: σερβιρισμένη σε πιατέλα στην οποία είχαν απλώσει μικρές ποσότητες σος βύσσινου (!), γιαουρτιού, πέστο μυρωδικών, πέστο λιαστής τομάτας και από πάνω τα υλικά της χωριάτικης σε μικρά κυβάκια.

image

Μερικές, λιγοστές, γευστικές ακρότητες ίσως απογοητεύσουν κάποιους, όπως τα ραβιόλι με μους από συκωτάκια κοτόπουλου, με μανιτάρια, καβουρδισμένα φουντούκια και βερίκοκο. Το τραγανό φουντούκι έδενε με το μανιτάρι και τη γλύκα του βερίκοκου, η μους από συκωτάκια όμως ήταν μάλλον ατυχής έμπνευση. Το κυρίως ήταν έξοχο: ψητό καλαμάρι γεμιστό με μους γαρίδας, σος λεμόνι και μαστίχα, συνοδευμένο από μικρά κομματάκια κολοκυθιού, που είχαν την ίδια γέμιση, και πράσινη φάβα. Το ίδιο και το αρνάκι με ντολμαδάκι και πουρέ αρακά – ζουμερό το αρνί, όσο πρέπει έντονος ο πουρές.

image

Ο σεφ συνεργάζεται με μικρούς παραγωγούς του νησιού και προσπαθεί όλα τα υλικά να προέρχονται από την Κέρκυρα. Μαγειρεύει το μοσχαρίσιο χτένι με κερκυραϊκή pale ale, ενώ με έμπνευση τη θρυλική παστιτσάδα, ετοιμάζει ριγκατόνι με ραγού καρυκευμένο με σπετσερικό. Αφήστε χώρο για γλυκό: το μιλφέιγ είχε μια τόσο ντελικάτη και αφράτη κρέμα βανίλιας, ενώ η αλμυρή καραμέλα και τα φιστίκια ισορροπούσαν πλήρως τη μους πικρής σοκολάτας.

Ο λογαριασμός: Κόστος: 35€/άτομο.

Η κάβα: Μεγάλη ποικιλία κρασιών και όλες οι κερκυραϊκές μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά 20.30-00.00.

Pomo d’Οro

Πλ. Σκαραμαγκά 11, Κέρκυρα,

Τηλ. 26610-28.680.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή