Σάμος: 148 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών

Σάμος: 148 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ροές μεταναστών και προσφύγων μόνο στη Σάμο πέρασε το τελευταίο τετραήμερο, από το πρωί της περασμένης Πέμπτης έως και τη Δευτέρα το πρωί, στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, στη Σάμο έφτασαν 148 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες ενώ μηδενικές ήταν, επί τέσσερις συνεχείς μέρες, οι αφίξεις στη Λέσβο και στη Χίο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5398, στη Χίο 4.191 και στη Σάμο 2.200. Συνολικά, ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.789.

Στο μεταξύ, ακυρώθηκε λόγω της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι προγραμματισμένη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ των φορέων της Χίου και στελεχών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο νησί εξαιτίας του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή