Οι νομάδες των Ιμαλαϊων

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νοτιοκορεάτης φωτογράφος Jongwoo Park ακολουθεί εδώ και 20 χρόνια τους νομάδες του Θιβέτ, καταγράφοντας με τον φακό του τη ζωή τους στη δυσπρόσιτη, και συχνά αφιλόξενη για τους ανθρώπους που την κατοικούν, οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Εστιάζει επίσης το ενδιαφέρον του και στα ποτάμια –από τα οποία εξαρτάται η επιβίωση των λιγοστών ειδών χλωρίδας και πανίδας–, που πηγάζουν από το υψίπεδο του Θιβέτ και σαν φλέβες διατρέχουν τις γύρω περιοχές.

Οι «καβαλάρηδες του ανέμου» της φυλής των Κάμπας με τις παραδοσιακές τους στολές και τα χαρακτηριστικά κόκκινα θιβετιανά καπέλα, που προχωρούν ιππεύοντας τα ζώα τους στα κακοτράχαλα μονοπάτια και ατενίζοντας τις αλυκές του ποταμού Lancang, αποτελούν εμβληματικές φιγούρες του τόπου.

Γνωστοί και ως «μαχητές του Βούδα», είχαν πολεμήσει γενναία εναντίον της Κίνας από το 1950 έως το 1974, διεκδικώντας την ανεξαρτησία του Θιβέτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή