ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουνουπίδι στο φούρνο με λουκάνικα και πάπρικα

ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Κουνουπίδι, Αλλαντικά, Λουκάνικα, Συνταγές, Λαχανικά, Μπαχαρικά, Εύκολα και Γρήγορα

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 25΄ 

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκέτα
  • 3 ντοματάκια κονσέρβας
  • 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κατά προτίμηση με πάπρικα, σε φέτες πάχους 3 - 4 εκ.
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά ή μείγμα αυτών (καπνιστή πάπρικα βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα, π.χ. Μανδραγόρας, Fotsi, Ελιξίριο, Αρκευθος κ.λπ.)
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όση αντέχουμε)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι (με μέτρο αν επιλέξουμε καυτερή μουστάρδα και πάπρικα)


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στη λειτουργία του αέρα. Απλώνουμε το κουνουπίδι σε βαθύ ταψί διαμέτρου περίπου 28 - 30 εκ. και το αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα ντοματάκια, 70 ml νερό, τις πάπρικες, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κουνουπίδι, βάζουμε το λουκάνικο και το μαϊντανό και ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι (καλό είναι να μη λιώσει εντελώς), να ροδίσουν τα λουκάνικα και να δέσει η σάλτσα.

➔ Συνοδεύουμε με ψωμί και τηγανητά αυγά μάτια.

Τι πίνουμε Ανοίξτε ένα Ξινόμαυρο στην ερυθρή ή ροζέ εκδοχή του.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ