«Συνταγματική κρίση» προβλέπει ο Τραμπ αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον

«Συνταγματική κρίση» προβλέπει ο Τραμπ αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, προέβλεψε ότι η εκλογή της Χίλαρι Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ θα βύθιζε τη χώρα σε μια σοβαρή πολιτική κρίση, εκτιμώντας ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα διωχθεί από τη δικαιοσύνη για την υπόθεση του ιδιωτικού διακομιστή που χρησιμοποιούσε για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της.

"Η χώρα μας θα εξακολουθήσει να υποφέρει. (Η Κλίντον) είναι ακατάλληλη και δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Η εκλογή της θα βύθιζε το κράτος και τη χώρα μας σε μια συνταγματική κρίση" είπε ο Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γκραν Ράπιντς του Μίσιγκαν.

"Αν εκλεγεί η Χίλαρι, θα αντιμετωπίσει μια παρατεταμένη ποινική έρευνα και πιθανότατα μια ποινική δίκη. Μια δίκη σε βάρος εν ενεργεία προέδρου" είπε ο Τραμπ, οκτώ ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

"Στο διάστημα αυτό ο Βλαντίμιρ Πούτιν, για τον οποίο μιλά άσχημα, και όλοι οι άλλοι ηγέτες θα γελάνε και θα διασκεδάζουν", συνέχισε.

"Πιθανότατα θα ξεκινήσει η διαδικασία. Και τίποτα δεν θα γίνει", είπε. Ακόμη, ο Τραμπ προειδοποίησε ότι θα συνεχιστεί η μετεγκατάσταση των αυτοκινητοβιομηχανιών από το Μίσιγκαν σε άλλες χώρες.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επί μακρόν στην απόφαση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να ενημερώσει την Παρασκευή το Κογκρέσο ότι εντοπίστηκαν νέα μηνύματα που ενδεχομένως να σχετίζονται με την έρευνα για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κλίντον, η οποία όμως είχε τεθεί στο αρχείο από τον περασμένο Ιούλιο. "Ο διευθυντής Κόμεϊ επέδειξε μεγάλο θάρρος" είπε, αν και τον Ιούλιο τον είχε επικρίνει δριμύτατα επειδή είχε αποφασίσει να μην συνεχίσει την έρευνά του σε βάρος της Κλίντον. "Πραγματικά διαφωνούσα μαζί του, δεν ήμουν υποστηρικτής του. Όμως ανέκτησε την τιμή του με αυτό που έκανε", πρόσθεσε.

Τα νέα μηνύματα, που θα εξεταστούν για να καθοριστεί αν με αυτά μπορεί να τροποποιηθούν τα συμπεράσματα της αρχικής έρευνας, βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Άντονι Ουάινερ και της Χιούμα Αμπεντίν, μιας στενής συνεργάτιδας της Κλίντον. Ο Ουάινερ ήταν υπό διερεύνηση για μια άλλη υπόθεση, για μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που έστελνε σε μια ανήλικη.

"Ευχαριστώ Χιούμα, καλή δουλειά. Ευχαριστώ, Άντονι Ουάινερ", κατέληξε ο Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή