Τελευταίο «αντίο» στον Κων. Στεφανή

Τελευταίο «αντίο» στον Κων. Στεφανή

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών θα τελεστεί σήμερα στις 2 μ.μ. η εξόδιος ακολουθία του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Στεφανή, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών το περασμένo Σάββατο. Ο Κωνσταντίνος Στεφανής γεννήθηκε το 1928 στην Καλαμπάκα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου απέκτησε την ειδικότητα της Νευρολογίας-Ψυχιατρικής και αναγορεύθηκε διδάκτωρ. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ του Καναδά, στο Εθνικό Ιδρυμα Ψυχικής Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών και στο ψυχιατρικό νοσοκομείο St. Elizabeth’s στην Ουάσιγκτον.

Το 1970 εξελέγη τακτικός καθηγητής και διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής και Νευρολογικής Εταιρείας, μέλος του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου του Κράτους, μέλος των Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και πρόεδρος επιτροπών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το 1994 έγινε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος (2006).

Ο Κωνσταντίνος Στεφανής, που διατηρούσε στενή φιλία με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (1996-2000), ενώ από τον Ιούνιο 2002 έως τον Μάρτιο 2004 διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας. Τη λύπη τους για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Στεφανή εξέφρασαν με μηνύματά τους, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, καθώς και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή