Η αγωνιστική των… ανατροπών

Η αγωνιστική των… ανατροπών

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εντυπωσιακή νίκη 2-1 του ΠΑΣ Γιάννενα επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο ήταν η τελευταία πινελιά σε μια αγωνιστική γεμάτη εντάσεις και αιφνιδιαστικές εξελίξεις, με κερασάκι στην τούρτα την απομάκρυνση άλλων δύο προπονητών, του Αναστασιάδη από τη Λάρισα και του Αμανατίδη από τον Ηρακλή, μεσούσης της περιόδου. Το «δικέφαλο» ντέρμπι της Τούμπας και ακόμα περισσότερο ο τρόπος που πέρασε νικηφόρα ο Ολυμπιακός από το Περιστέρι, σήκωσαν πολλά απόνερα, με τους διαιτητές να γίνονται πρωταγωνιστές με τις αποφάσεις τους και να μπαίνουν για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο.

Η νίκη του ΠΑΣ στο Αγρίνιο ήλθε με ανατροπή και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαμπουλού. Ο Κονγκολέζος επιθετικός μπήκε στο 59΄ και με δύο δικά του γκολ στο 69΄ και το 80΄, ανέτρεψε το προβάδισμα που πήρε ο Παναιτωλικός με το αρκετά τυχερό γκολ του Φερέιρα (κόντραρε το σουτ του στον Μπέριο) στο 42΄. Νωρίτερα, κακώς δεν είχε μετρήσει ως οφσάιτ κανονικό γκολ του Μπέριου στο 32΄. Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ είναι μόνος 3ος στη βαθμολογία με 13 β., έχοντας, μάλιστα, έναν αγώνα λιγότερο! Ο Παναιτωλικός δέχθηκε για πρώτη φορά γκολ στην έδρα του και έμεινε στη 10η θέση, με 8 β.

Στο ντέρμπι της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ νίκησε σχεδόν σε «νεκρό χρόνο» την ΑΕΚ 1-0, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για το γκολ που δέχθηκαν στο 95΄ από μια φάση όπου κακώς δόθηκε κόρνερ. Η ρίψη μιας φωτοβολίδας διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι και προκάλεσε την παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρου Τσόγκα, στον αθλητικό εισαγγελέα Φίλιππο Καρατσίδη, για τη διενέργεια επείγουσας έρευνας σχετικά με το περιστατικό. Σκληρή θέση πήρε δημοσίως και ο Ιβάν Σαββίδης: «Εχουν δοθεί εντολές να βρεθεί αυτός που το έκανε και ο δικός μας στόχος είναι να μην επιτρέψουμε τέτοιοι άνθρωποι να ξαναβρεθούν στο γήπεδο. Οταν ένα παιχνίδι διεξάγεται ομαλά και καλά, ήταν έκπληξη αυτό που έγινε, ήταν κάτι παράξενο. Προφανώς κάποιος έπρεπε να εκπληρώσει τον στόχο του, αλλά εμείς θα καταπολεμούμε τη βία, θα βρίσκουμε τέτοιους ανθρώπους και θα τους διώχνουμε από την Τούμπα. Για όλη τη ζωή του, να μην ξαναπατήσει στην Τούμπα».

Η νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 στο Περιστέρι συνοδεύθηκε από μεγάλες εντάσεις και δικαιολογημένα παράπονα του Ατρομήτου, με τον Γιώργο Σπανό να κινδυνεύει με βαριά τιμωρία λόγω των αντιδράσεών του κατά των διαιτητών και κυρίως του βοηθού Κούρεντα, με υπόδειξη του οποίου δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Λε Ταλέκ στο 0-0. Παρά τη νέα κακή εμφάνισή τους, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην κορυφή και περιμένουν την Κυριακή στο Φάληρο τον Παναθηναϊκό, στο… αιώνιο ντέρμπι. Σήμερα πηγαίνουν με πτήση τσάρτερ στο παγωμένο Καζαχστάν για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Αστάνα, με πιθανό το σενάριο να αφήσει ο Μπέντο κάποιους βασικούς στην Αθήνα για να είναι ξεκούραστοι την Κυριακή. Τέτοια πολυτέλεια ο Παναθηναϊκός δεν την έχει. Με δεδομένο ότι είναι «γυμνός» στον κεντρικό άξονα λόγω σημαντικών απουσιών, θα παίξει με… φουλ μηχανές το τελευταίο ευρωπαϊκό χαρτί του στον «τελικό» με τη Σταντάρ Λιέγης και μετά θα επικεντρωθεί στο ντέρμπι.

Η 9η αγωνιστική έριξε τους τίτλους τέλους για δύο ακόμη προπονητές. Η ήττα του Ηρακλή με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο προκάλεσε ένταση μεταξύ του Γιάννη Αμανατίδη και των παικτών του, με συνέπεια την παραίτηση του νεαρού τεχνικού. Ο Σάββας Παντελίδης βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη και κατά πάσα πιθανότητα αυτός θα είναι ο νέος τεχνικός του «Γηραιού». Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η απόλυση του Αγγελου Αναστασιάδη, λίγες ώρες μετά τη νίκη της Λάρισας επί του Πανιωνίου με 2-0. Μαζί με τον έμπειρο τεχνικό «ξηλώθηκε» όλο το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΛ, από την πρώτη ομάδα μέχρι τα τμήματα υποδομών! Η νίκη «ανάσα» του Αστέρα Τρ. επί του Λεβαδειακού με 1-0 και δύο «στεγνά» 0-0 στα παιχνίδι Ξάνθη-Κέρκυρα και Βέροια-Πλατανιάς, ήταν τα αποτελέσματα στα άλλα τρία ματς της 9ης αγωνιστικής που μάλλον πέρασαν απαρατήρητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή