Απεβίωσε ο πρώην CEO της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς

Απεβίωσε ο πρώην CEO της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, ύστερα από πολύμηνη νοσηλεία, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο στις αρχές Απριλίου 2015. Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς γεννήθηκε στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας και ξεκίνησε την καριέρα του το 1977 ως υπάλληλος ναυτιλιακών χορηγήσεων στην Bank of America. Μετετέθη στο Λονδίνο ως αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για τις πιστοδοτήσεις Λονδίνου, Μόντε Κάρλο και Γενεύης, και επέστρεψε στον Πειραιά ως επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακών Πιστοδοτήσεων. Αποχώρησε από την Bank of America το 1988 για να αναλάβει τη θέση του βοηθού γενικού διευθυντή για την Ελλάδα, στην τράπεζα Nova Scotia.

H θητεία του στην Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε το 1997, ως διευθυντής ναυτιλιακών εργασιών, το 2002 ανέλαβε γενικός διευθυντής ναυτιλιακών εργασιών και το 2004 γενικός διευθυντής εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής. Το 2010 ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και από το 2012 έως το 2015 διετέλεσε CEO του ομίλου Εθνικής Τράπεζας. Κατείχε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση ναυτιλιακών εταιρειών, στις ναυτιλιακές ασφαλίσεις και στο ναυτιλιακό δίκαιο. Ηταν επίσης κάτοχος MA in Shipping Economics, του Πανεπιστημίου Wales της Μεγάλης Βρετανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή