Ελληνες εφοπλιστές βράβευσε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ

Ελληνες εφοπλιστές βράβευσε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 1.700 ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία διαχειριζόμενα από 170 και πλέον ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις τιμήθηκαν από το ελληνικό τμήμα του Propeller Club για τη συνεισφορά τους στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στη θάλασσα. Τη χθεσινοβραδινή τελετή, που συνέπεσε και με τον εορτασμό των 80 ετών από την ίδρυση του εν Ελλάδι βραχίονα του The International Propeller Club of United States of America – Port of Piraeus, επέλεξε για μία από τις πρώτες του επίσημες εμφανίσεις ο νέος Aμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, ο οποίος απένειμε μάλιστα ορισμένα από τα βραβεία Amver (Automated Mutual Assistance Vessel Rescue). Παρών ήταν και ο αντιναύαρχος της αμερικανικής ακτοφυλακής Τσαρλς Ρέι, ενώ από ελληνικής πλευράς παρέστη πλήθος επιχειρηματιών της ναυτιλίας αλλά και Eλλήνων αξιωματικών.

Στην εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του υπουργείου Ναυτιλίας, βραβεύτηκαν πλοίαρχοι, πληρώματα και ναυτιλιακές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό των ΗΠΑ με τα περισσότερα πλοία και είχαν τις περισσότερες ανταποκρίσεις σε σήματα κινδύνου ανά την υδρόγειο κατά το τελευταίο έτος αλλά και κατά την τελευταία δεκαετία. Με τον ελληνόκτητο στόλο να είναι πρώτος διεθνώς, τόσο σε πλήθος όσο και σε εκτόπισμα, ήταν αναμενόμενο πως Ελληνες ναυτικοί ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν διεθνώς σε διασώσεις στη θάλασσα. Η αμερικανική ακτοφυλακή, με στόχο την εθελοντική συμμετοχή στη διάσωση και προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα για τα πλοία που προσεγγίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει από το 1971 συγκροτήσει το Propeller Club και το σύστημα Amver που συντονίζει όσα πλοία εγγράφουν οι εφοπλιστές σε αυτό.

Να σημειωθεί πως στη φετινή εκδήλωση των βραβείων Amver, που διοργανώθηκε και παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Propeller Club – Port of Piraeus, Γιώργο Ξηραδάκη, σε συνεργασία με την αμερικανική πρεσβεία, καταγράφηκε σημαντική αύξηση τόσο του αριθμού των πλοίων όσο και των εταιρειών που συμμετέχουν στο σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή