Aλλαγές σε κανόνες αναρτήσεων Facebook

Aλλαγές σε κανόνες αναρτήσεων Facebook

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Facebook αναμένεται να επιτρέψει τις αναρτήσεις που μέχρι πρότινος απαγόρευε επειδή παραβίαζαν τους κανόνες λειτουργίας του, ανέφερε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας, μετά τον σάλο που ξέσπασε από την απαγόρευση ανάρτησης βραβευμένης φωτογραφίας που απεικονίζει ένα γυμνό παιδί κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

«Προχωρήσαμε σε κάποιες αλλαγές στην πολιτική που τηρούμε μετά το θέμα που προέκυψε με τη φωτογραφία “Η φρίκη του πολέμου”. Μάλιστα, έχουμε βελτιώσει τις εσωτερικές διαδικασίες που ακολουθούνται, προκειμένου φωτογραφίες και ιστορίες με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο να έρχονται στην επιφάνεια πιο γρήγορα», δήλωσε ο Πάτρικ Ουόκερ, επικεφαλής του Facebook για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. «Επίσης, κατά τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να επιτρέψουμε περισσότερες αναρτήσεις που θεωρούνται σημαντικές από τους χρήστες ακόμη και αν παραβιάζουν κάποιους από τους κανόνες μας», τόνισε ο Ουόκερ σε συνέδριο της Ενωσης Νορβηγών Δημοσιογράφων που τον προσκάλεσαν με τον θόρυβο που ξέσπασε με τη φωτογραφία. «Θα συνεργαστούμε με την κοινότητα και τους συνεταίρους μας για να βρούμε τους τρόπους που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε ακριβώς αυτό. Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε την ανάρτηση περισσότερων εικόνων και δημοσιευμάτων, χωρίς, όμως, αυτό να ενέχει κινδύνους ή να εκθέτει τους ανηλίκους, αλλά και ανθρώπους που δεν επιθυμούν να έχουν τέτοιες εμπειρίες, με σκληρές εικόνες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή