Η Wind άντλησε 250 εκατ. από τις αγορές

Η Wind άντλησε 250 εκατ. από τις αγορές

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις διεθνείς αγορές στράφηκε εκ νέου η Wind Hellas, με στόχο τον δανεισμό της. Η εταιρεία, για δεύτερη φορά μετά την αναδιάρθρωση του δανεισμού της το 2011, υπογράφει νέα δανειακή σύμβαση. Η διοίκηση της επιχείρησης, παρά το δυσμενές επενδυτικό κλίμα, προχώρησε στη έκδοση ομολογιών πρώτης εξασφάλισης (senior secured bonds), πενταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Το κουπόνι, σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστηκε στο 10%, κάτι που αποδόθηκε από στελέχη της επιχείρησης κυρίως στο υψηλό ρίσκο της χώρας. «Το γεγονός ότι το κουπόνι του δανείου διαμορφώθηκε ψηλά δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από την εικόνα της χώρας στις αγορές», παραδέχθηκαν παράγοντες της επιχείρησης.

Τα κεφάλαια της νέας ομολογιακής έκδοσης η διοίκηση της εταιρείας θα τα αξιοποιήσει κυρίως για την αποπληρωμή παλαιότερου ομολογιακού δανείου ύψους 175 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 75 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης των δικτύων νέας γενιάς, στις σταθερές και κινητές επικοινωνίες. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη Wind Hellas, οι μέτοχοι της εταιρείας θα διαθέσουν επιπλέον 25 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του μετοχικού κεφαλαίου της. Με τον τρόπο αυτόν, η διοίκηση της Wind αποκτά πρόσβαση σε ένα ισχυρό ταμείο συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ, αν στα προηγούμενα συνυπολογιστούν τα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 40 εκατ. ευρώ της επιχείρησης.

«Σύμφωνα με τη στρατηγική της Wind, τα 250 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για να αποπληρώσουν υφιστάμενο δανεισμό και για να ενισχύσουν το πλάνο ψηφιακής ανάπτυξης που ήδη υλοποιεί και το οποίο θα φθάσει τα 500 εκατ. ευρώ ώς το 2020, συγχρηματοδοτούμενο από ίδια κεφάλαια», αναφέρουν στελέχη της επιχείρησης.

Η πρώτη φορά που άντλησε κεφάλαια η Wind Hellas μετά το 2011 ήταν πριν από περίπου ένα έτος μέσω ομολογιακής έκδοσης συνολικού ύψους 175 εκατ. ευρώ. Οι όροι της συγκεκριμένης έκδοσης δεν έγιναν ποτέ γνωστοί. Η θερμή υποδοχή, ωστόσο, την οποία παράγοντες της εταιρείας επεφύλαξαν στη νέα ομολογιακή έκδοση, υποδηλώνει ότι το κουπόνι της προηγούμενης έκδοσης ήταν ακόμη υψηλότερο από το «αλμυρό» 10% της νέας έκδοσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή