Εξαρθρώθηκε σπείρα που ανατίναζε και έκλεβε ATM στη Θεσσαλία

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ανατίναζε και έκλεβε ATM στη Θεσσαλία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε κλοπές από ΑΤΜ Τραπεζών στη Θεσσαλία, με την πρόκληση έκρηξης («PLOFKRAAK”), εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας. Συνελήφθησαν τρεις Ρουμάνοι (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 31και 30 ετών, για δύο υποθέσεις κλοπών ΑΤΜ σε Λάρισα και Καρδίτσα, ενώ κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 8.120 ευρώ, που αποτελεί μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια περιστατικά. Για το συμβάν δόθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας.

Όπως αναφέρει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, τρεις δράστες προκάλεσαν έκρηξη σε Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή (ΑΤΜ) υποκαταστήματος Τράπεζας στο Λεοντάρι Καρδίτσας και απέσπασαν χρηματικό ποσό.

Όπως προέκυψε από την αυτοψία του χώρου, οι δράστες διοχέτευσαν μέσω της θυρίδας παραλαβής χρημάτων του μηχανήματος, μίγμα αερίων στο εσωτερικό του και στη συνέχεια προκάλεσαν σπινθήρα, με τη χρήση μπαταριών, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη.

Με τη μέθοδο αυτή, οι δράστες, διέρρηξαν το μηχάνημα και αφαίρεσαν 14.195 ευρώ.

Σε αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε χθες το μεσημέρι, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στον Προμαχώνα Σερρών, το ΙΧ αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί σε κλοπή με την ίδια μέθοδο που έγινε το καλοκαίρι στην Νίκαια Λάρισας.

Στο όχημα επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.120 ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ, μεταξύ των οποίων και δύο χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, τα οποία φέρουν φθορά, που προφανώς προκλήθηκε από έκρηξη αερίων.

Οι τρεις αλλοδαποί προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, όπου και συνελήφθησαν, καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους και στις δύο κλοπές από ΑΤΜ, στο Λεοντάρι Καρδίτσας και στη Νίκαια Λάρισας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της έκρηξης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή