Ο καρκίνος μπορεί να σκοτώνει 5,5 εκατομμύρια γυναίκες τον χρόνο έως το 2030

Ο καρκίνος μπορεί να σκοτώνει 5,5 εκατομμύρια γυναίκες τον χρόνο έως το 2030

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καρκίνος μπορεί να σκοτώνει 5,5 εκατομμύρια γυναίκες κάθε χρόνο έως το 2030, σχεδόν 60% περισσότερες σε σχέση με το 2012, λόγω της αύξησης και της γήρανσης του πληθυσμού, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η αύξηση των προσπαθειών για την εκπαίδευση και την πρόληψη είναι απαραίτητες προκειμένου να χαλιναγωγηθεί αυτή η μάστιγα που οδήγησε στον θάνατο 3,5 εκατομμύρια γυναίκες το 2012 (και σε περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια θανάτους συνολικά), στην πλειονότητά τους σε αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με την έκθεση της Αμερικανικής Καρκινολογικής Εταιρίας η οποία δημοσιοποιήθηκε στο παγκόσμιο συνέδριο για τον καρκίνο που διεξάγεται στο Παρίσι έως την Πέμπτη.

«Η βαρύτητα του καρκίνου αυξάνεται στις χώρες με χαμηλό και μέσο εισόδημα λόγω της γήρανσης και της αύξησης του πληθυσμού», ανέφερε η Σάλι Κόουαλ, της Αμερικανικής Καρκινολογικής Εταιρίας (ACS) που πραγματοποίησε αυτή την έρευνα με την υποστήριξη του γερμανικού φαρμακευτικού εργαστηρίου Merck KGaA.

Η αύξηση αυτή αποδίδεται επίσης στην «αύξηση της συχνότητας των παραγόντων κινδύνου για καρκίνο που είναι γνωστό ότι συνδέονται με την ταχεία οικονομική μετάβαση όπως η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η κακή διατροφή, η παχυσαρκία, καθώς και με παράγοντες που σχετίζονται με την αναπαραγωγή», όπως για παράδειγμα η απόκτηση του πρώτου παιδιού σε μεγάλη ηλικία, ένας από τους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του στήθους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή