24 μονάδες προβάδισμα στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

24 μονάδες προβάδισμα στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας  μέχρι και 24 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της Public Issue.

24 μονάδες προβάδισμα στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση-1

Συγκεκριμένα στην τηλεφωνική έρευνα πρόθεσης ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να λαμβάνει ποσοστό 42% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 18%. Για την τρίτη θέση δίνουν μάχη η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8% ενώ στην τέταρτη θέση εμφανίζεται το ΚΚΕ με 7,5%.

Μάχη με το εκλογικό κατώφλι του 3% δίνουν το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ παρών δίνει και το νεοσύστατο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας, που συγκεντρώνει 2,5%.  Σημειώνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 30%.

24 μονάδες προβάδισμα στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση-2

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 42% εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει  21%, χάνοντας δύο μονάδες σε σχέση με την ίδια μέτρηση του Σεπτεμβρίου. Κανένας από τους δύο δηλώνει το 35% των ερωτηθέντων ενώ 2% δεν απαντά. 

 

24 μονάδες προβάδισμα στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση-3

Η προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείες, που και πάλι αποτύπωνε εικόνα εκλογικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα Αυγή, προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Λίγες ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με την Public Issue.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή