WSJ: Βέτο της Αθήνας στις κυρώσεις κατά της ιρανικής τράπεζας Saderat

WSJ: Βέτο της Αθήνας στις κυρώσεις κατά της ιρανικής τράπεζας Saderat

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την πίεση της Ουάσιγκτον και σημαντικών μελών της Ε.Ε., η Ελλάδα άσκησε βέτο σε απόφαση της Ενωσης να ανανεώσει τις κυρώσεις κατά της μεγαλύτερης τράπεζας του Ιράν, της Saderat, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη Ελληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Η απόφαση για τη Saderat, που ανήκει εν μέρει στο κράτος και κατηγορείται από τις ΗΠΑ για χρηματοδότηση τρομοκρατών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προήλθε από ανώτατους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, σε μια εποχή που η Αθήνα, όπως αναφέρεται, επιχειρεί να ξαναχτίσει στενές οικονομικές σχέσεις με το Ιράν, μετά και την περσινή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει υπάρξει ανάλογη εξέλιξη σχετικά με τις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά του Ιράν, από την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας, τον Ιούλιο του 2015.

Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, πρόκειται για μια ριψοκίνδυνη κίνηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, λίγο πριν την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, αλλά και τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου για «εμπάργκο» από την Ουάσιγκτον σε όποια εταιρία συνεργαζόταν με την συγκεκριμένη τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή