Νεάπολη: Σε κτίριο του δημοτικού ταμείου οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στα Αντικύθηρα

Νεάπολη: Σε κτίριο του δημοτικού ταμείου οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στα Αντικύθηρα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κτίριο του δημοτικού ταμείου στη Νεάπολη Βοιών φιλοξενούνται προσωρινά οι 65 μετανάστες και πρόσφυγες, όλοι άνδρες, που είχαν εντοπιστεί προχθές στα βορειοανατολικά των Αντικυθήρων, στην περιοχή του Ξυροποτάμου.

Οι αλλοδαποί είχαν αποβιβαστεί από σκάφος αγνώστων στοιχείων. Εντεκα εξ αυτών, για προληπτικούς λόγους αλλά και για την παροχή πρώτων βοηθειών, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και άλλοι τέσσερις στο νοσοκομείο των Μολάων.

Στις τουρκικές ακτές οδηγήθηκε ακυβέρνητο ιστιοφόρο με αλλοδαπούς

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προς τις τουρκικές ακτές, με τη συνδρομή ναυαγοσωστικού του λιμενικού σώματος και στη συνέχεια σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής, οδηγήθηκε το ακυβέρνητο ιστιοφόρο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες τουρκικής υπηκοότητας, που εντοπίστηκε χθες βράδυ στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Χίου, σε διεθνή ύδατα.

Νωρίτερα, μέσω του ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ, είχε ενημερωθεί το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού για ακυβέρνητο σκάφος, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Ακολούθησε συνδυασμένη επιχείρηση εντοπισμού του ανωτέρω ιστιοφόρου με συμμετοχή σκαφών του λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και παραπλεόντων εμπορικών πλοίων, όπως επίσης και ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ακυβέρνητο ιστιοφόρο εντοπίστηκε από αέρος και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε αρχικά από ναυαγοσωστικό πλοίο του λιμενικού και στη συνέχεια από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή