Προσωρινό λουκέτο στα χειρουργεία του νοσοκομείου Λαμίας

Προσωρινό λουκέτο στα χειρουργεία του νοσοκομείου Λαμίας

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενημερώνουμε ότι τα χρόνια περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης δεν δύνανται να αντιμετωπίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, από σήμερα μέχρι νεωτέρας, λόγω σοβαρής υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού τμήματος του Γ.Ν. Λαμίας, η οποία καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του Χειρουργείου του Νοσοκομείου μας. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στα νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Τα επείγοντα περιστατικά θα διακομίζονται στα νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, ο διοικητής του νοσοκομείου Λάρισας Παν. Ζυγούρης ενημέρωσε προχθές για την επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων του νοσοκομείου, στα οποία διενεργούνται ετησίως 3.500 χειρουργικές επεμβάσεις όλων σχεδόν των ιατρικών ειδικοτήτων. Και η κίνηση αυτή καταδεικνύει την οριακή λειτουργία των νοσοκομείων λόγω υποστελέχωσης.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο θεωρείται ένα από τα τρία νοσοκομεία-πυλώνες σε όλη την 5η ΥΠΕ (μαζί με του Βόλου και το Πανεπιστημιακό Λάρισας) και δέχεται καθημερινά χειρουργικά περιστατικά από τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, την Ευρυτανία και τη Βόρεια Εύβοια. Διαθέτει οκτώ Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οκτώ Αυξημένης Φροντίδας. Στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο δύο μόνιμοι αναισθησιολόγοι έναντι 8 οργανικών θέσεων, μία γιατρός αποσπασμένη από άλλο νοσοκομείο και ένας επικουρικός αναισθησιολόγος. Μία κακή σύμπτωση, να παρουσιαστούν προβλήματα υγείας στους τρεις γιατρούς –η διευθύντρια υπέστη κάταγμα μέσα στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο γιατροί είχαν υποβληθεί πριν από λίγες ημέρες σε χειρουργικές επεμβάσεις– είχε ως αποτέλεσμα να έχει μείνει μόνο ο επικουρικός να καλύψει όλο το νοσοκομείο. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο γιατρός αυτός κλήθηκε προχθές να εφημερεύσει μέσα στο νοσοκομείο για τέταρτο εικοσιτετράωρο στη σειρά, προκειμένου να καλύψει τις επείγουσες διασωληνώσεις και διακομιδές βαρέως πασχόντων προς άλλα νοσοκομεία!

Από την πλευρά της διοίκησης γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί το σοβαρό κενό, τουλάχιστον έως τα μέσα Νοεμβρίου που αναμένεται να επιστρέψουν στο νοσοκομείο οι δύο εκ των τριών αναισθησιολόγων. Χθες στο νοσοκομείο Λαμίας εφημέρευσε αναισθησιολόγος από τη Θήβα, σήμερα θα μεταβούν δύο αναισθησιολόγοι από την Αμφισσα και αναμένεται απάντηση από τα νοσοκομεία Βόλου και Χαλκίδας, προκειμένου να συμβάλλουν αναισθησιολόγοι στην κάλυψη του νοσοκομείου για το επόμενο διάστημα.

Ως μία «κραυγαλέα ομολογία πλήρους διάλυσης του χώρου της Υγείας» χαρακτήρισε την ανακοίνωση του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Λαμίας, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας. Σχολιάζοντας το κλείσιμο των χειρουργείων στο νοσοκομείο Λαμίας, σημείωσε ότι «επιβεβαιώνει την ανικανότητα και την αναλγησία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή