Κινδυνεύουν να χάσουν την κρατική επιδότηση 25 φορείς του Δημοσίου

Κινδυνεύουν να χάσουν την κρατική επιδότηση 25 φορείς του Δημοσίου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» βρίσκονται 25 φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι στο πρώτο εξάμηνο του έτους απέτυχαν να πιάσουν τους στόχους του προϋπολογισμού, παρουσιάζοντας αποκλίσεις μεγαλύτερες του 10% και κινδυνεύουν να χάσουν την κρατική χρηματοδότηση.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών, από το σύνολο των 48 φορέων της γενικής κυβέρνησης οι 25 είχαν αποκλίσεις μεγαλύτερες του 10% από τον στόχο που είχαν θέσει. Επίσης, 21 φορείς παρουσιάζουν οριακή απόκλιση ή θετική απόκλιση στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016. Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, δύο φορείς και συγκεκριμένα ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Στατιστική Αρχή δεν απέστειλαν στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τα πεπραγμένα τους. Ειδικότερα, οι φορείς η χρηματοδότηση των οποίων κινδυνεύει είναι οι εξής: Πράσινο Ταμείο, Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας, «ΑΘΗΝΑ» Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών και της Γνώσης, Κέντρο Ερευνών ΠΑΠΕΙ, Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, ΕΛΚΕ ΟΠΑ, ΕΛΚΕ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ΕΛΚΕ Εθνικού Κέντρου Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Σιβιτανίδειος Σχολή, ΕΛΚΕ ΤΕΙ Πειραιά, Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε., ΟΚΑΝΑ και Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών. Ωστόσο, από το ΓΛΚ, τονίζεται ότι τα αποτελέσματα ορισμένων φορέων παρουσιάζουν ετεροχρονισμό των εισροών και των εκροών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή