Η Λεπέν πλήρωνε βοηθούς με πόρους Ε.Ε.

Η Λεπέν πλήρωνε βοηθούς με πόρους Ε.Ε.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Το ποσό των 339.000 ευρώ καλείται να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρίν Λεπέν, μετά την έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών ελέγχων της Ε.Ε. (OLAF), σύμφωνα με την οποία η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου πλήρωνε βοηθούς της στη Γαλλία με χρήματα του Ευρωκοινοβουλίου.

Με ανάλογα πρόστιμα είναι αντιμέτωποι δύο άλλοι ευρωβουλευτές του Εθνικού Μετώπου, καθώς ειδικοί στον εσωτερικό κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου επισημαίνουν ότι το κόμμα αυτό εφαρμόζει τη γνωστή και σε άλλους πολιτικούς χώρους πρακτική των ψευτοσυνεργατών «σε βιομηχανική κλίμακα».

Η έρευνα του OLAF, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Μάρτιο, επικεντρώνεται στην Κατρίν Γκριζέ, η οποία ήταν από το 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2016 διαπιστευμένη συνεργάτις της Μαρίν Λεπέν στο Ευρωκοινοβούλιο. Ως τέτοια, όφειλε να εργάζεται εντός των εγκαταστάσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Παράλληλα, όμως, η Γκριζέ ήταν επικεφαλής του γραφείου της Μαρίν Λεπέν στη Ναντέρ, την έδρα του Εθνικού Κόμματος στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωκοινοβουλίου, συνολικά 20 από τους 82 ανθρώπους που εμφανίζονται να έχουν ρόλο στο οργανόγραμμα του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία και αναφέρουν ως έδρα τους τα γραφεία του κόμματος στη Ναντέρ, βρίσκονται παράλληλα στο μισθολόγιο του Ευρωκοινοβουλίου ως βοηθοί ευρωβουλευτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή