Η απάντηση του Δ. Αβραμόπουλου σε ερώτηση με πρωτοβουλία Δ. Παπαδημούλη

Η απάντηση του Δ. Αβραμόπουλου σε ερώτηση με πρωτοβουλία Δ. Παπαδημούλη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση έδωσε ο Αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Δημ. Αβραμόπουλος, σε ερώτηση που κατέθεσαν έξι Ευρωβουλευτές (Κώστας Χρυσόγονος – GUE/NGL, Barbara Spinelli – GUE/NGL, Στέλιος Κούλογλου – GUE/NGL, Αna Gomes – SD, Guillaume Balas – SD), με πρωτοβουλια του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλη, αναφορικά με τη στάση της Σλοβακικής Προεδρίας στο προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος επικαλούμενος τις δηλώσεις του Προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπενθυμίζει πως «όταν μιλάμε για πρόσφυγες, η θρησκεία, οι πεποιθήσεις, η φιλοσοφία δεν έχουν θέση». Επίσης σημειώνει πως «η Επιτροπή συνεργάζεται με τη Σλοβακική Προεδρία (του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης) όπως και με άλλες Προεδρίες, δηλαδή στο πλαίσιο των διαφόρων φόρουμ που παρέχουν τη δυνατότητα διαλόγου μεταξύ των κρατών-μελών και της Επιτροπής, σχετικά με την πολιτική μετανάστευσης και ασύλου, στα οποία συγκαταλέγονται η SCIFA, οι IPCR και, ειδικά όσον αφορά τη μετεγκατάσταση, το Φόρουμ για την επανεγκατάσταση και μετεγκατάσταση, οι τακτικές συνεδριάσεις των εθνικών σημείων επαφής για τη μετεγκατάσταση και οι μηνιαίες συνεδριάσεις των αξιωματικών-συνδέσμων στην Ελλάδα και την Ιταλία».

Η Κομισιόν, δια στόματος του Αρμόδιου Επιτρόπου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, καταλήγει λέγοντας πως «η Επιτροπή συνεργάζεται με τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Σλοβακικής Προεδρίας, για να βρουν τρόπους επίσπευσης της εκτέλεσης των αποφάσεων του Συμβουλίου σχετικά με τη μετεγκατάσταση».

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημ. Παπαδημούλης, με αφορμή προκλητικές και ρατσιστικές δηλώσεις του Σλοβάκου Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε δηλώσει πως «δεν έχει θέση το Ισλάμ στη Σλοβακία», είχε καταθέσει ερώτηση προς την Κομισιόν, ζητώντας της να αξιολογήσει τις δηλώσει αυτές καθώς και «να εργαστεί από κοινού με τη σλοβακική προεδρία για την υλοποίηση των κοινών ευρωπαϊκών αποφάσεων για τους πρόσφυγες και να ξεπεράσει τις σημαντικές καθυστερήσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή