Ολάντ: Στο Λούβρο αρχαιολογικοί θησαυροί από Συρία και Ιράκ

Ολάντ: Στο Λούβρο αρχαιολογικοί θησαυροί από Συρία και Ιράκ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχαιότητες από το Ιράκ, τη Συρία και άλλες χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο θα μπορούσε να φιλοξενήσει το μουσείο του Λούβρου, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οπως διευκρίνισε ο Ολάντ οι πολύτιμοι αυτοί θησαυροί θα μπορούσαν να αποθηκευτούν σε μια ασφαλή τοποθεσία στην πόλη Λιεβίν της βόρειας Γαλλίας που αναμένεται να λειτουργήσει το 2019 ως εγκατάσταση αποθήκευσης αντικειμένων από το παγκοσμίως διάσημο μουσείο αλλά και ως χώρος μελέτης της συλλογής του Λούβρου.

«Ο πρωταρχική αποστολή των εγκαταστάσεων στη Λιεβίν θα είναι να στεγάσει την αποθηκευμένη συλλογή του μουσείου του Λούβρου. Ωστόσο, θα έχει και έναν άλλο ρόλο που συνδέεται με τις τραγωδίες που εκτυλίσσονται παγκοσμίως, ειδικά σε χώρες όπως η Συρία και το Ιράκ όπου έργα τέχνης βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς τρομοκράτες αποφάσισαν να τα καταστρέψουν», δήλωσε ο Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η σχετική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί σε διάσκεψη που θα γίνει τον Δεκέμβριο στο Αμπου Ντάμπι για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι εγκαταστάσεις στη Λιεβίν άρχισαν να κατασκευάζονται το 2013 ενώ η ανάγκη δημιουργίας του χώρου επισημάνθηκε και τον περασμένο Ιούνιο όταν πλημμύρες στο Παρίσι ανάγκασαν τους υπευθύνους του Λούβρου να απομακρύνουν έργα τέχνης από το υπόγειο καθώς κινδύνευαν να καταστραφούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή