Λίγο πριν μετακομίσει ο Ομπάμα, «μοιράζεται» το προεδρικό του σπίτι

Λίγο πριν μετακομίσει ο Ομπάμα, «μοιράζεται» το προεδρικό του σπίτι

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αρέσκεται να λέει ότι ο Λευκός Οίκος είναι το «σπίτι του λαού». Κι αυτό είναι εν μέρει σωστό, καθώς τώρα η κοινή γνώμη θα μπορέσει να ρίξει μια ματιά στους χώρους όπου ζει και εργάζεται ο Αμερικανός πρόεδρος. Αποκλειστικές φωτογραφίες, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Architectural Digest, αποκαλύπτουν τους ιδιωτικούς χώρους στον δεύτερο όροφο της προεδρικής κατοικίας, τους χώρους δηλαδή όπου ο Ομπάμα και η οικογένειά του θεωρούν σπίτι. Η διακόσμηση των συγκεκριμένων δωματίων έγινε από τον διακοσμητή Μάικλ Σμιθ, από το Λος Αντζελες, ο οποίος διακόσμησε και το Οβάλ Γραφείο. Η Μισέλ Ομπάμα, μάλιστα, δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει ότι χάρη στις παρεμβάσεις του Σμιθ ο Λευκός Οίκος μετατράπηκε σε ένα πραγματικό οικογενειακό σπίτι.

Με τα γήινα μπεζ χρώματα να κυριαρχούν, το βασικό υπνοδωμάτιο του Λευκού Οίκου κυριαρχείται από ένα πελώριο διπλό κρεβάτι, πάντα στρωμένο με πανάκριβα ιταλικά λινά. Στις δύο πλευρές του κρεβατιού έχουν τοποθετηθεί δύο όμοια κομοδίνα. Το ένα από αυτά είναι γεμάτο με τις οικογενειακές φωτογραφίες του ζεύγους Ομπάμα, ενώ στο άλλο βρίσκονται ακουμπισμένα βιβλία. Επίσης το υπνοδωμάτιο έχει και ένα μικρό σαλόνι με καναπέ και πολυθρόνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευκός Οίκος είναι η επίσημη κατοικία κάθε Αμερικανού προέδρου μετά τον Τζον Ανταμς το 1800. Το νεοκλασικής τεχνοτροπίας οίκημα σχεδιάστηκε από τον γεννημένο στην Ιρλανδία Τζέιμς Χόμπαν και ανοικοδομήθηκε κατά την περίοδο 1792-1800, αλλά πολλοί πρόεδροι έκαναν μεταρρυθμίσεις στο αρχικό αρχιτεκτόνημα. Ο πρόεδρος Θίοντορ Ρούζβελτ, παραδείγματος χάρη, μετέφερε όλα τα γραφεία στη νέα Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, ενώ οκτώ χρόνια αργότερα, ο πρόεδρος Ουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ επέκτεινε τη Δυτική Πτέρυγα και δημιούργησε και το πρώτο Οβάλ Γραφείο. Η Ανατολική Πτέρυγα χρησιμοποιήθηκε κατά κύριο λόγο ως χώρος δεξιώσεων, ενώ το 1927 ο τρίτος όροφος του κτιρίου μετατράπηκε σε προεδρική κατοικία.

Ωστόσο, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος ανοίγει τις πόρτες της προεδρικής κατοικίας, λίγες μόλις εβδομάδες προτού την εγκαταλείψει, τα πράγματα για τον Μπαράκ Ομπάμα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ φαίνεται να δυσκολεύουν, καθώς ο ίδιος προσπαθεί να τηρήσει αποστάσεις από το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών επιστολών της Χίλαρι Κλίντον, που θα ήθελε να τον διαδεχθεί στο αξίωμά του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του Μισέλ κατάφεραν να παραμερίσουν για λίγο τα προβλήματα και την ένταση των ημερών και ξεφάντωσαν τη νύχτα του Χάλοουιν την περασμένη Δευτέρα στην προεδρική κατοικία. Ο πρόεδρος Ομπάμα εμφανίστηκε ευδιάθετος και δεν έχανε την ευκαιρία να αστειεύεται με τους παρισταμένους, ενώ χόρεψε μαζί με τη Μισέλ στους ρυθμούς του «Θρίλερ» του Μάικλ Τζάκσον με αρκετή επιτυχία. Απευθυνόμενος προς τους γονείς των παιδιών που είχαν συγκεντρωθεί, όπως επιβάλλει το έθιμο, ο Μπαράκ Ομπάμα τους συμβούλευσε να μη δώσουν ιδιαίτερη σημασία στις συμβουλές της Μισέλ περί υγιεινής διατροφής. «Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερα είναι τα γλυκίσματα τόσο το καλύτερο», τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του είχαν διακοσμήσει τους Νότιους Κήπους του Λευκού Οίκου και καλωσόρισαν περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες άτομα, από δεκαπέντε δημοτικά σχολεία της Ουάσιγκτον και οικογένειες στρατιωτικών, τα οποία προσήλθαν όπως επιβάλλει το έθιμο για να «παραπλανήσουν ή να κεραστούν». Παιδιά και μεγάλοι έφτασαν στην εκδήλωση μασκαρεμένοι, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα φαίνεται να είχε ντυθεί Αμερικανός πρόεδρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή