ΚΟΣΜΟΣ

Δώδεκα νεκροί μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης – διασώθηκαν 29

REUTERS, AFP, ΑΠΕ-MΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το ιταλικό Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε σήμερα ότι ανασύρθηκαν 12 σοροί μεταναστών από ένα φουσκωτό σκάφος σε μια επιχείρηση κατά την οποία διασώθηκαν 29 άνθρωποι, ενώ εξέφρασε φόβους διότι ένας απροσδιόριστος αριθμών άλλων αγνοείται.

Στην επιχείρηση για τη διάσωση των μεταναστών, το πλεούμενο των οποίων άρχισε να βάζει νερά ενώ έπλεε σε απόσταση 40 χλμ. από τις ακτές της Λιβύης, συμμετείχε κι ένα ελικόπτερο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ιταλικού Λιμενικού Σώματος, η επιχείρηση άρχισε όταν το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης έλαβε ένα SOS μέσω κλήσης με δορυφορικό τηλέφωνο. Σε αυτή συμμετείχαν πέντε πλοία, που εντόπισαν το φουσκωτό εν μέσω θαλασσοταραχής. «29 μετανάστες σώθηκαν και ανασύρθηκαν 12 σοροί», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ιταλικού Λιμενικού. «Υποθέτουμε ότι επέβαιναν κι άλλοι άνθρωποι» στο πλεούμενο, πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει κάποιον αριθμό.

Σκάφη συνεχίζουν να ερευνούν την περιοχή αναζητώντας θύματα.

Πάνω από 3.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς. Τους πρώτους 10 μήνες της χρονιάς, περίπου 155.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ιταλία, στην πλειονότητά τους από την υποσαχάρια Αφρική. Ο αριθμός τους είναι στο ίδιο επίπεδο με το σύνολο της περασμένης χρονιάς, αλλά κατώτερος από τους 170.000 μετανάστες που είχαν φθάσει στην ιταλική επικράτεια το 2014.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ