Ο καβγάς του Μέσι και η μαγεία του Οζίλ

Ο καβγάς του Μέσι και η μαγεία του Οζίλ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπάγερν Μονάχου, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν εξασφαλίσει από προχθές τα εισιτήριά τους για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ με τις δύσκολες νίκες τους, όλες στα τελευταία λεπτά των αγώνων, την ώρα που ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδινε ένα μάθημα στη μάλλον ντεφορμέ εσχάτως μεγάλη του αγάπη, την Μπαρτσελόνα.

Σε αντίθεση με προηγούμενες αγωνιστικές όπου κυριαρχούσαν τα μεγάλα σκορ, στους προχθεσινούς αγώνες τα φαβορί «είδαν κι έπαθαν», ώσπου να πάρουν αυτό που ήθελαν από τους αγώνες τους. Το πιο δύσκολο έργο το είχε η Αρσεναλ, που χρειάστηκε ένα προσωπικό τέρμα-αριστούργημα του Μεσούτ Οζίλ για να πάρει τη νίκη στη Σόφια, ανατρέποντας προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε πάρει από νωρίς η αξιόμαχη Λουντογκόρετς. Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε μια νίκη που πρέπει να της μείνει ως κληρονομιά, όπως ήταν η ευχή του προπονητή της, του κ. Γκουαρδιόλα μετά το εμφατικό 3-1 επί της Μπαρτσελόνα στην Αγγλία και 13 βράδια μετά το ταπεινωτικό 4-0 από τους «μπλαουγκράνα» στη Βαρκελώνη.

«Εμείς προσπαθούμε και τώρα συνειδητοποιούμε ότι νικήσαμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Οι μελλοντικές γενιές θα λένε: “Αυτοί μπόρεσαν να νικήσουν την καλύτερη ομάδα”. Είναι το ίδιο όπως όταν η ομάδα με τους Τζο Χαρτ και Βενσάν Κομπανί κατέκτησε δύο φορές την Πρέμιερ Λιγκ» είπε ο Καταλανός προπονητής, λυτρωμένος μετά την πρώτη σημαντική νίκη για φέτος για την ομάδα του στην Ευρώπη.

Αντιθέτως, ο εκνευρισμός πέρασε στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα, με επεισόδιο που είχε πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός, που είχε ανοίξει το σκορ στο Ετιχαντ Στέιντιουμ φτάνοντας τα επτά τέρματα στον θεσμό, φέρεται να είχε καβγά με παίκτη της Σίτι.

Ο ισπανικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ακούγοντας κάποιον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων (που δεν κατονομάζεται) να αναφέρεται σε αυτόν υβριστικά στα αποδυτήρια της Σίτι, ο Μέσι όρμησε φωνάζοντας «βγες έξω, ηλίθιε». Τελικά απέτρεψε τα χειρότερα ο Αργεντινός άσος της Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο, μπαίνοντας μπροστά στον συμπαίκτη του στην εθνική Αργεντινής και αποτρέποντάς τον από το να επιτεθεί σε εκείνον που φέρεται να τον έβρισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή