Ο Ρέντσι στηρίζει τους σεισμοπλήκτους

Ο Ρέντσι στηρίζει τους σεισμοπλήκτους

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν απαιτηθούν περισσότερα χρήματα, ώστε οι κοινότητες που επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, τότε θα αυξήσουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα, επανέλαβε χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. «Αν χρειαστούμε περισσότερους πόρους, θα δαπανήσουμε περισσότερα χρήματα αυξάνοντας το έλλειμμα», δήλωσε χθες ο κ. Ρέντσι, μιλώντας στο ραδιόφωνο της RAI. Τον Σεπτέμβριο η ιταλική κυβέρνηση είχε αποφασίσει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 2,3% από 2,4% το 2015, αντί να το μειώσει στο 1,8%, ποσοστό για το οποίο είχε δεσμευθεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη άνοιξη. Η κυβέρνηση Ρέντσι προσπαθεί να αποφύγει να λάβει επιπλέον μέτρα λιτότητας, δεδομένου ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με δημοψήφισμα (στις 4 Δεκέμβριο) σχετικά με την αφαίρεση σημαντικών εξουσιών από τη Γερουσία. Στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. Ρέντσι είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν χάσει το δημοψήφισμα, ωστόσο εν συνεχεία απέφυγε επιμελώς να επαναλάβει την απειλή του, ίσως επειδή είναι πιθανόν όντως να χάσει το δημοψήφισμα.

Οπως ήταν αναμενόμενο, οι Βρυξέλλες δεν έχουν ενθουσιαστεί με την απόφαση της Ρώμης να μη μειώσει περισσότερο το δημοσιονομικό της έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της. Η Κομισιόν θα πρέπει έως τα τέλη Νοεμβρίου να δημοσιεύσει τη θέση της για το κατά πόσον τα προσχέδια προϋπολογισμού που της έχουν στείλει τα κράτη-μέλη είναι σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς κανόνες. Ταυτόχρονα, η Κομισιόν δεν θα ήθελε να ενισχύσει τους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Ρέντσι ενόψει του δημοψηφίσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή