Στην κατάργηση του νόμου Παππά εμμένουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Στην κατάργηση του νόμου Παππά εμμένουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ταυτόσημες θέσεις θα εμφανιστούν στη Βουλή σήμερα ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, καθώς και τα δύο κόμματα θα αξιώσουν –όπως και η Ν.Δ.– τη ρητή κατάργηση του επίμαχου άρθρου 2 του νόμου Παππά (και όχι την αναστολή που επέλεξε η κυβέρνηση), την επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες στο ΕΣΡ, αλλά και τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα εμπλακεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού τον οποίο θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η ανεξάρτητη αρχή. Επιπλέον δε, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι αναμένεται να ασκήσουν δριμεία κριτική στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό, αξιώνοντας να αποσπάσουν την παραδοχή του ότι ήταν λάθος του να περιορίσει τις τηλεοπτικές άδειες σε 4 και προτείνοντας ο αριθμός των καναλιών να αυξηθεί άνευ περιορισμού, αφού καθορισθούν αυστηρώς οι προϋποθέσεις από το ΕΣΡ.

Η σκλήρυνση της στάσης των κ. Θεοδωράκη και Γεννηματά καίτοι ηχεί παράδοξη (καθώς τα κόμματά τους ήδη συναίνεσαν τη Δευτέρα στη συγκρότηση του ΕΣΡ) προφανώς οφείλεται και στις νέες δηλώσεις του κ. Παππά, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται αμετανόητος ως προς τις επιλογές του. Γι’ αυτό άλλωστε στελέχη και των δύο κομμάτων δεν έκρυβαν χθες την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι τη λύση του αδιεξόδου που προκάλεσε η κυβέρνηση φαίνεται πλέον να την έχει αναλάβει –με προφανή εντολή του κ. Τσίπρα– ο κ. Νίκος Βούτσης, παρακάμπτοντας τον αρμόδιο υπουργό.

Προκειμένου ωστόσο και τα δύο κόμματα να διαφορoποιηθούν και από την άτεγκτη στάση που έχει επιλέξει μέχρι στιγμής η Ν.Δ., οι βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα υπονοήσουν σήμερα ότι η συναίνεσή τους στη συγκρότηση του ΕΣΡ θα είναι και πάλι δεδομένη στην επόμενη διάσκεψη των προέδρων της Bουλής που θα συγκληθεί τη Δευτέρα. Υπό τον όρο ασφαλώς και η κυβέρνηση να επιδείξει αναλόγως συναινετική διάθεση ως προς τα πρόσωπα που θα προτείνει.

Είναι, τέλος, αξιοσημείωτο ότι στελέχη και των δύο κομμάτων, αν και υπονοούσαν χθες ότι θα επαναφέρουν τις προτάσεις τους για το πρόσωπο που εισηγούνται να είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ –το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τον συνταγματολόγο Γ. Σωτηρέλη και το Ποτάμι τον ακαδημαϊκό Μιχ. Σταθόπουλο–, έπλεκαν χθες το εγκώμιο και του τέως προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιου Κουτρομάνου, τον οποίο έχει εισηγηθεί η Ν.Δ. Γεγονός που από μόνο του εντείνει την πίεση στην κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρόταση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είναι βέβαιον ότι θα την υπερψηφίσουν αν δεν έχουν βέβαια σοβαρές ενστάσεις και με την «υπόλοιπη» σύνθεση του οργάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή