Σκότωσε δύο ενστόλους με διαφορά 20 λεπτών

Σκότωσε δύο ενστόλους με διαφορά 20 λεπτών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΪΟΒΑ. Τον 46χρονο Σκοτ Μάικλ Γκριν συνέλαβε χθες η αστυνομία της πόλης Ερμπανβιλ της Αϊόβα για τη δολοφονία δύο αστυνομικών λίγες ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας πλησίασε τον έναν αστυνομικό, την ώρα που αυτός καθόταν στο περιπολικό του και τον πυροβόλησε εξ επαφής στο κεφάλι. Είκοσι λεπτά αργότερα, ο Γκριν πλησίασε δεύτερο αστυνομικό και τον δολοφόνησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Γκριν φέρεται να είχε εμπλακεί σε περιστατικό με αστυνομικούς τον περασμένο μήνα, όταν κατά τη διάρκεια αγώνα αμερικανικού φούτμπολ ξεδίπλωσε σημαία του Νότου, για να δεχθεί συστάσεις από αστυνομικούς που φρουρούσαν τις κερκίδες.

Η σημαία του Νότου θεωρείται ρατσιστικό σύμβολο, καθώς υπήρξε το λάβαρο του δουλοκτητικού καθεστώτος της Συνομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου στα μέσα του 19ου αιώνα.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας του Ντε Μόινς υπήρξε άμεση, καθώς το περιστατικό θύμιζε τη δολοφονία δύο αστυνομικών στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της έντασης μεταξύ Αφροαμερικανών και αστυνομικών δυνάμεων σε πολλά σημεία των ΗΠΑ, ύστερα από τα αλλεπάλληλα κρούσματα δολοφονιών μαύρων από αστυνομικούς. Αστυνομικοί στο Ντάλας του Τέξας και το Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα έγιναν νωρίτερα φέτος στόχος ελεύθερων σκοπευτών, ενώ στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια αστυνομικοί δέχθηκαν δύο φορές φέτος πυρά, αφού παρασύρθηκαν σε ενέδρες από παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή