Για αρνησιδικία κατηγορεί τη Δικαιοσύνη η «Ριμάνα»

Για αρνησιδικία κατηγορεί τη Δικαιοσύνη η «Ριμάνα»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αρνησιδικία κατηγορεί την ελληνική Δικαιοσύνη η εταιρεία «Ριμάνα Α.Ε.», σε υπόθεση που αφορά μεταβίβαση ακινήτων στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση απόκτησης 15 χιλ. στρεμμάτων από εταιρεία συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί. Ο τελευταίος απέκτησε το 2014 την έκταση που βρίσκεται κοντά στο γνωστό «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, αντί 10 εκατ. ευρώ. Κατά του σχετικού συμβολαίου κατατέθηκε αγωγή από την Ι.Μ. Ζακύνθου και Στροφάδων, με την οποία διεκδικούνται 3 χιλ. στρέμματα από την επίμαχη έκταση.

Χθες, εκπρόσωποι της «Ριμάνα» διένειμαν ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για αρνησιδικία. «Η εταιρεία (Ριμάνα) και οι νομικοί εκπρόσωποι της, ήρθαμε σήμερα (σ.σ.: χθες) στη Ζάκυνθο, προκειμένου να δικάσουμε την αγωγή της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών κατά της Εταιρείας. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά βρεθήκαμε ενώπιον μιας ακόμη μεθόδευσης των αντιδίκων μας προκειμένου να μη συζητηθεί η υπόθεση», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος της αντίδικης πλευράς μέσω κωλυσιεργήσεων στην εκδίκαση της υπόθεσης είναι «να μην γίνει γνωστή η αλήθεια, για την υπόθεση αυτή, αλλά να παραμένει εκκρεμής». Κάτι τέτοιο δίνει την ευκαιρία στους αντιδίκους να ισχυρίζονται ό,τι επιθυμούν οι ίδιοι.

Οι εκπρόσωποι της «Ριμάνα» αναφέρουν ακόμη ότι στην υπόθεση εμπλέκονται ορισμένοι που φέρονται ότι εκπροσωπούν τον υπουργό Οικονομικών. Επίσης υποστηρίζει ότι η εταιρεία κατέθεσε πλήρη φάκελο στο Δικαστήριο, που αποδεικνύει τα δικά της δικαιώματα στην έκταση που απέκτησε το 2014, ενώ, αντίθετα, από τα έγγραφά της καταρρίπτονται οι αξιώσεις της Ι.Μ. Ζακύνθου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή