Οι διαρρήκτες έκρυβαν λίρες και κυκλοφορούσαν με Ferrari

Οι διαρρήκτες έκρυβαν λίρες και κυκλοφορούσαν με Ferrari

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις μεγαλύτερες σπείρες διαρρηκτών με δράση στην Αττική και στην περιφέρεια εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από μυστική έρευνα διάρκειας τουλάχιστον 8 μηνών. Συνελήφθησαν 35 μέλη της σπείρας, ενώ κατηγορούνται ότι συμμετέχουν σε αυτή συνολικά 90 άτομα, όλοι Ελληνες Ρομά.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει πως οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει πάνω από 150 διαρρήξεις σε γραφεία εταιρειών και βίλες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Λάρισα και άλλες περιοχές της περιφέρειας. Από την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης, την Τρίτη μέχρι χθες το βράδυ είχαν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 έρευνες σε σπίτια υπόπτων και κρησφύγετα της σπείρας. Αστυνομικοί εντόπισαν σχεδόν 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά, χρυσές λίρες και τιμαλφή κρυμμένα μέσα σε τοίχους, απορροφητήρες και άλλες πρωτότυπες κρυψώνες. Ως αρχηγικά μέλη του εγκληματικού δικτύου περιγράφονται από την ΕΛ.ΑΣ. οκτώ Ελληνες Ρομά που ζούσαν σε νεόκτιστες μονοκατοικίες στη δυτική Αττική και οδηγούσαν πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως Ferrari κ.ά. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν εξαιτίας ανάμειξής τους σε υποθέσεις εκβιασμών, ανθρωποκτονιών κ.ά. Την έρευνα για την υπόθεση έφερε σε πέρας το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή του τμήματος διαρρηκτών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Από την άρση στα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής στην υπόθεση σημαντικού αριθμού επίορκων αστυνομικών από υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας της Αττικής και όχι μόνον. Παρείχαν πληροφορίες για τις κινήσεις των συναδέλφων τους ούτως ώστε τα μέλη της σπείρας να αποφεύγουν τη σύλληψη και να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους. Περαιτέρω έρευνα για τον ρόλο των επίορκων αστυνομικών αναμένεται να κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η σπείρα σχετίζεται με εισβολές σε σπίτια επιχειρηματιών και καλλιτεχνών που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στα βόρεια προάστια της Αθήνας καθώς και με διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων εταιρειών σε Αττική και περιφέρεια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή